Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Süt Tozu Üretecek

Balıkesir, Türkiye'nin hayvancılık potansiyeli yüksek illeri arasında yer alıyor. Bu potansiyeli daha da değerlendirmek amacıyla Balıkesir Birlikler A.Ş. tarafından hayata geçirilen Süt Tozu Üretim Tesisi Kurulum Çalışmaları hızla ilerliyor.

Balıkesir Süt Tozu Üretecek

Balikesir Sut Tozu Uretecek
Balıkesir Süt Tozu Üretecek

Atılacak Adımlar Planlandı

Bu kapsamda, Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen değerlendirme toplantısı, Balıkesir’in meşhur Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Balıkesir’de faaliyet gösteren 42 bin üreticiyi temsilen 18 birliğin güçlerini birleştirerek ortak üretim yapmalarını sağlamak ve böylece süt ve süt ürünleri alanında haklı bir üne sahip olan Balıkesir’de güçlü bir marka oluşturmak hedefi ele alındı. Balıkesir Birlikler A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmaları değerlendirerek gelecek adımları planladı.

Balikesir Sut Tozu Uretecek 1
Balıkesir Süt Tozu Üretecek

“Bu önemli girişimi desteklemekten memnuniyet duyuyoruz”

Toplantıya katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, yaptığı konuşmada, “Balıkesir, zengin tarımsal potansiyeli ve hayvancılık alanındaki tecrübesiyle Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir. Balıkesir Birlikler A.Ş.’nin ortak üretim ve markalaşma hedefleri, bölgenin tarımsal ve ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Biz de bu önemli girişimi desteklemekten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Balikesir Sut Tozu Uretecek 2

Haber: Bülten

Ahmet Akın: ‘Süt üreticileri dört mevsim kazanacak’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu