Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Balıkesir Tabiat Parkları

Balıkesir’de görülmesi gereken en güzel tabiat parklarını sizi için derledik. İşte Balıkesir Tabiat Parkları sizinle

 

Balıkesir Tabiat Parkları

Balıkesir, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli turizm şehirlerinden biridir. Milli parkları ile endemik bitki örtüsü, zengin faunası, eşsiz güzellikteki şelaleleriyle doğanın sunduğu tüm zenginliklerini gözler önüne sermektedir. Balıkesir Tabiat Parkları

AYAZMA PINARI TABİAT PARKI (EDREMİT)

2011 yılında tabiat parkı ilan edilen bu doğa harikası yer, zengin florası ile görülmeye değer bir parktır. Genel olarak karaçam, menengiç, ıhlamur ve meşe ağaçlarından oluşmaktadır. Ayrıca doğal orman dokusu ve muhteşem doğası ile yaz aylarının vazgeçilmeyen piknik alanı olarak bilinmektedir.

Balıkesir Tabiat Parkları

AYVALIK ADALARI TABİAT PARKI (AYVALIK)

Adaların çevrelediği körfezin oluşturduğu muhteşem manzarayla göz almaktadır. Tarihi kilise ve manastırları, geleneksel mimarinin oluşturduğu kent dokuları içinde bulundurmaktadır. Tüm bunların yanında taş evleriyle de doğal bir sit alanı oluşturmaktadır. Ayrıca tabiat yürüyüşleri, yaban hayatı gözlemi, fotosafari, tekne turları ve su sporları gibi faaliyetler için de ideal bir alandır.

Balıkesir Tabiat Parkları

DEĞİRMENBOĞAZI TABİAT PARKI (AYVATLAR)

Karesi ilçesinde bulunan Değirmen Boğazı Tabiat Parkında bolca, kızılçam, fıstık çamı, akçaağaç, kavak, çınar ve servi bulunmaktadır. Ayrıca doğasında piknik yapmak isteyenlere, basketbol, yürüyüş ve fotoğrafçılık gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Balıkesir Tabiat Parkları

DARIDERE TABİAT PARKI (EDREMİT)

Kazdağları Darıdere Tabiat Parkı açık hava mangal, kafe, yürüyüş turları, şelale ziyareti sunmaktadır. Ayrıca gölette yüzülmektedir bununla birlikte ırmak kenarlarında eğlence düzenlenmektedir. Bisiklet turları, atv safari, meditasyon gibi pek çok hizmetleri içinde barındırmaktadır.

Balıkesir Tabiat Parkları

 

Ayrıca Balıkesir ile ilgili buraya da göz atabilirsiniz.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu