GündemTürkiye Gündemi

DGS Başvuruları Başladı

DGS Başvuruları başladı. DGS başvuruları başladı. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı başvuruları başladı.

DGS Başvuruları başladı

&Quot;≪/P

ÖSYM ‘e internet sitesinden duyurdu. ÖSYM’nin yaptığı paylaşıma göre ;

DGS sınav başvurularıı 29 Mayıs yani bugün başladı. Başvurular 5 Haziran’a kadar yapılabiliyor olacak. Sınav 16 Temmuz’da yapılıyor olacak. Sınav ücreti 270 TL olarak belirlendi.

Başvuru işlemleri ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sitemi (AİS) ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

DGS Hakkında

Dikey Geçiş Sınavı , 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Sınavın soru sayıları ise 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru ve 150 dakika olarak sınav süresi belirlenmiştir.

Ayrıca her iki bölüm içinde onar tane mantık sorusu bulunmaktadır.

Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu