Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Uluslarası Operasyon

Balıkesir Uluslarası Operasyon Balıkesir’de uluslararası dolandırıcılık operasyonu oldu. 116 şahıstan 31’i tutuklama kararı çıktı.

 

2 83

Balıkesir Uluslarası Operasyon 7 Ülkenin de Vatandaşı Değiller

Balıkesir merkezli yürütülen soruşturmada Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak’ta yaşayan ancak bu ülkelerin vatandaşı olmayan bazı kişileri dolandırdığı iddia edilen 116 zanlıdan 31 kişiyi tutukladılar.

 

Kendilerini Avukat Olarak Tanıttılar

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon gerçekleşti. Operasyonda; Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak’ta yaşayan yabancı uyruklu kişiler hedef oldu. Telefonla arayarak kendilerini avukat, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yakalandılar. 116 zanlının işlemleri bitti.

 

Daha Önce Ne Olmuştu?

Balıkesir merkezli yürütülen soruşturma kapsamında daha önce şunlar oldu. Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak’ta yaşayan ancak bu ülkelerin vatandaşı olmayan bazı kişileri dolandırdılar. İddia edilen 103 zanlı ele geçti.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak’ta yaşayan yabancı uyruklu kişileri telefonla aradılar ve kendilerini avukat, polis ve kamu görevlisi olarak tanıttılar. Dolandırıcılık yaptığı belli oldu. Belirlenen 116 zanlı hakkında yakalama kararı çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri incelemeye devam ettiler. Yaptıkları teknik takibin ardından Balıkesir’in yanı sıra 21 ilde zanlıların adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

Daha fazla haber için; tıklayınız.

Dünyadan haberler için tıklayınız.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu