Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Valisi ve İl Müftüsünden Şehitlik Ziyareti

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Valiliğin organizesiyle Şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.

 

Balıkesir Valisi ve İl Müftüsünden Şehitlik Ziyareti… İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ve Balıkesir İl Jandarma Müdürü Ali Yıldız, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç Şehitlik ziyaretine katılım sağladı.

Balıkesir Valisi Ve İl Müftüsünden Şehitlik Ziyareti

Ardından, şehitlik ziyaretinde dua ettiler.

Balıkesir Valisi Ve İl Müftüsünden Şehitlik Ziyareti

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, ‘’Balıkesir Şehitliğini ziyaret ettik’’ dedi.

Balıkesir Valisi Ve İl Müftüsünden Şehitlik Ziyareti

Ardından mezarlıklara gül bıraktı.

Balikesir Valisi Ve Il Muftusunden Sehitlik Ziyareti 2

Balıkesir Valisi ve İl Müftüsünden Şehitlik Ziyareti…

 7 şehitlik mertebesi; Allah yolunda ölenlerden başka şehit olanlar yedi çeşittir. Tâûndan ölen şehiddir. Suda boğulan şehittir. zatülcenbden (akciğer zarı iltihabı-pleurisy) hastalığından ölen şehittir. Karın ağrısından ölen şehittir. Yangında ölen şehittir. Yıkıntı altında kalarak ölen şehittir. Hamilelikte ölen kadın şehittir.

Şehitlik belgesi; Öğrencinin anne/babasının şehit/gazi olduğunu gösterir belge, personelin mensubu olduğu Kuv.K.lığı, Emniyet Gen. Müd., J.Gn.K.lığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından verilmektedir. Başvurular kurumun internet adresinden de gerçekleşir.

Şehidin silahı; Şehit olan TSK personelinden silah taşıma ve bulundurma yetkisine haiz olanların şahsi tabancaları varislerine devredilebilir. Bu şekilde intikal eden ateşli silahların taşınması ve bulundurulmasına yetki veren kayıt ve belgeler her türlü resim, vergi ve harçtan muaftır.

Şehitlerin arkasından; Şehidin ardından ağlamak insanîdir, İslâmîdir ve bir Peygamber sünnetidir. İnanan, şehitliğin anlamını bilen herkes ağlayanlarla birlikte ağlar.

Haber : Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu