Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir ‘Yeşil Sanayi’ İçin Bir Arada

Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve KOSGEB iş birliğinde düzenlenen "KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Tanıtım" semineri büyük ilgi gördü. 

Balıkesir ‘Yeşil Sanayi’ İçin Bir Arada

Balikesir Yesil Sanayi Icin Bir Arada 1

Sanayi ve Çevre Konuları Ele Alındı

Seminerde, KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Dr. Deniz Timurçin ve KOSGEB Balıkesir Kobi Uzmanı Yakup İnalkaç, katılımcılara KOSGEB’in Yeşil Sanayi Destek Programı hakkında detaylı bilgiler verdi. Yeşil enerji, karbon ayak izi ve dijital dönüşüm gibi konuların ele alındığı sunumlar, iş dünyasının rekabet gücünü artırmak ve çevreyi korumak amacıyla atılması gereken adımları vurguladı.

Balikesir Yesil Sanayi Icin Bir Arada 2

Başkan Kula Açılış Konuşması Yaptı

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, seminerin açılış konuşmasında, “Yeşil sanayi, günümüzde sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik açısından da büyük öneme sahiptir. Bu program, işletmelerimize çevre dostu teknolojilerle donanma imkânı sunarak, hem ekonomimize katkı sağlamayı hem de çevremizi korumayı hedeflemektedir. Yeşil sanayi, günümüzde sadece bir sektör değil, aynı zamanda bir zorunluluktur. Balıkesir Ticaret Odası olarak, bu önemli adımı atmak ve yeşil sanayiye destek vermek, hem iş dünyamızın rekabet gücünü artırmak hem de çevremizi korumak adına büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Balıkesir bir tarım ve hayvancılık şehri olarak bilinmesine rağmen bizler sanayi alanında da bilinirliğini arttırmak için çalışıyoruz. Fakat bunu yaparken en çok dikkate aldığımız konu çevresine duyarlı ve doğa ile dost firmalarla çalışmak. OSB’ye yapılacak yatırımlarda da özellikle dikkat edilen konu başlıklarından biri Yeşil Sanayi konusudur.
Geçen senenin ayı dönemine göre ihracatımızı %16,44 arttırarak 987.275 Milyon Dolara ulaştık. Bu hedefte
yeni yüzyılda yeşil enerji, karbon ayak izi, dijital dönüşümü daha fazla uygulamamız ve firmalarımızı sürece
hazırlamamız gerekiyor.” Dedi.

Balikesir Yesil Sanayi Icin Bir Arada 3

Başkan Kula’dan Teşekkür

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula,  ayrıca Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış, KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Dr. Deniz Timurçin ve Kobi Uzmanı Yakup İnalkaç’a toplantının düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haber Merkezi

Edremit Ticaret Odası Turizm Fuarında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu