GündemKöşe Yazıları

Balıkesir’de 2 İlçenin Sırtı Yere Gelmez

Balıkesir’de 2 İlçenin Sırtı Yere Gelmez

Balıkesir’de 2 İlçe Belediyesinin Sırtı İsteseniz de Yere Gelmez. Balıkesir’de AK Parti aday adayları tanıtımını bende takip edenler arasındaydım. Tanıtım öncesi salonda dikkatimi çeken önemli gördüğüm birkaç bilgiyi bugün sizlerle paylaşacağım.
Hani bazılarının ardında dağ vardır yıkamazsınız. İşte o belediye başkan adaylarının ardında dağ var desek yeri…
Salona herkesten önce geldiler sanki hep dua eder gibiydiler. Haliyle duaları kabul oluyor gibi ilçe belediye başkan adaylarının adı geçtiğin de salon şahlanıyordu.

Kesput ve Sındırgı
Kesput Belediye Başkanı İsmail Cankul’un eşi Havva Cankul salona henüz kimse dolmamışken gelenlerden. Kesput’ta Belediye Başkanı henüz olmamışken eşi için ve ilçe halkı ile sık sık kadınlarla bir araya gelip, “ Allah nasip ederse olur” diyerek gönül bağı kuranlardan. Bugüne dek hiç öne çıkmamış, ancak eşinin ardında hep durmuş güçlü kadınlardan. Araya sokulan nifak tohumlarına boyun eğmeyip, dik duran ve vefalı yurdun vefasını adeta hissettiren kadınlardan. Haliyle, ailesi ile Vefalı yurdun vefalı ailesi onlar…
Başkan Cankul’a gelince, ben başkan olmasam da buranın insanından kopamam diyen bir başkan. “Seviyorum vefalı yurdumun insanlarını” diyerek halktan kopmayan ve halkın bizim evladımız dediği gönülden gönüle koşan başkan…

Sındırgı
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın eşi Yaşiye Yavaş’tan kısaca söz edeceğim. Geçmişten bu güne dek özveriyle ilçe kadınlarını dinleyen bir kişii. Başkan olan eşi Ekrem Yavaş’ın aslında en büyük serveti Yaşiye hanım.
Yasin, Zehra ve Muhammed isimli üç güzel yürekli evladın annesi Yaşiye Yavaş, pek bilinmese de eşinin ardında güçlü ve kocaman bir dağ… Ayrıca, Rabbim isterse neler olur, istemezse rüzgar esse de yaprak kımıldamaz diyenlerden.

Başkan Ekrem Yavaş’a gelince; Çocuklarının “özledim baba neredesin? Sorularına, bir Ankara’da, bir İzmir’de, kimi zaman yurtdışında olup cevap veren ve Sındırgıya şunu yapsak nasıl olur? Buralarda böylesi yapılmış gibi şeyleri anlatan ve her daim sevgisini hem ailesine hem de Sındırgılılara hissettiren Ekrem Yavaş… Şimdi siz söyleyin Balıkesir için, ilçem için diyen özde daha kimler var?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu