İlçe HaberleriÖzel Haberler

Balıkesir’in Milyonluk Tabutları

Asrın Felaketini yaşayan ülkemiz yaralarını sarmaya devam ederken bu felaketten ders almayanlar 7 şiddetinin üzerinde deprem üretebileceği değerlendirilen Gökçeyazı fay hattaına yüksek katlı binaları yapmayı sürdürüyor. 2.5 milyon liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan daireleri görenler, ‘Milyonluk Tabut’ yorumlarını yapıyor.

Balıkesir’in Milyonluk Tabutları

Balikesirin Milyonluk Tabutlari 1
Balıkesir’in Milyonluk Tabutları

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem 11 şehirde 50 binin üzerinde insanın yaşamını yitirmesine 107 bin kişinin yaralanmasına neden olurken 104 milyar dolarlık hasar oluşturdu Felaketin ardından 319 bin konutun yapımı sürerken bölgede ekonomik ve sosyal hayatın normalleşmesi için çalışmalar devam ediyor.

‘Milyonluk Tabut’ Yorumu

Yaşanan felaket sonrası deprem tehlikesi ile bir kez daha yüzleşen Balıkesir’de gerekli yapısal tedbirlerin alınması beklenirken şehrin gelişmekte olan ilçesi Karesi’de yüksek katlı binaların sayısı hızla artıyor. Kuzey Batı Çevre Yolu güzergahında yer alan ve uzmanların 2 bin yıldır deprem üretmediği için her an 7 şiddetinde bir deprem üretebileceği değerlendirilen Gökçeyazı fayı üzerine inşa edilen yeni yapıları da barındırıyor. Fay hattı üzerinde en fazla 4 katlı yapıları görmeyi alışık olanlar son yıllarda yapılan 10 kat ve üzeri apartmanları bölgenin barındırdığı riskleri göz önüne alarak ‘Milyonluk Tabut’ olarak yorumluyor.

Tüketicilere Uyarı

Farklı inşaat firmalarının konut üretimleri tüm hızıyla sürürken 2.5 milyon liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkarılan dairelerin şiddetli bir depremde can ve mal kaybına neden olabilecek felaketlere kucak açmasından korkuluyor. Tüketicilerin konut tercihinde Gökçeyazı fayının depremselliğini göz önünde bulundurarak bilinçli şekilde hareket etmesinin kendi menfaatlerine olacağı değerlendirilmesinde bulunuldu.

Haber Merkezi

Balıkesir’in Milyonluk Tabutları

Balıkesir’de Depremi Anma Programı Düzenlenecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu