Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de 250 Deve Güreştirildi

250 devenin güreştiği müsabakalarda tüm Türkiye’nin beklediği Atça’dan Karagözoğlu - Kozak’tan Taşçıbey müsabakası ile birlikte diğer kupa müsabakaları ilgiyle izlendi.

Balıkesir’de 250 Deve Güreştirildi

Burhaniye Belediyesi güreş severler için Deve güreşleri düzenledi. 250 devenin güreştiği müsabakalarda tüm Türkiye’nin beklediği Atça’dan Karagözoğlu – Kozak’tan Taşçıbey müsabakası ile birlikte diğer kupa müsabakaları ilgiyle izlendi.

Belediye ve Oda Kupası İçin Gözler Arenaya Çevrildi

Güreşler, Burhaniye Deve Güreşi Arenasında gerçekleştirildi. 14 kupa müsabakası yapılan güreşlerde dereceye giren develerin sahipleri kupalarını aldı. Kupa mücadelesinde Burhaniye Belediye Başkanlığı, Burhaniye Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı, Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Burhaniye Deveciler Derneği için arenaya çıktı.

Balıkesir'De 250 Deve Güreştirildi

Odalar ve STÖ’ler Heyecan Yaşadı

Güreşler için; Burhaniye Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı, Burhaniye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Burhaniye Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanlığı, Körfez Sahil Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı, Burhaniye Ziraat Odası Başkanlığı, Burhaniye Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı, Şentürk İnşaat ve Gözçiçek’te kupa almak için yarışlara katılım sağladı.

Başkan Deveciler “Güreşler Bir Kültür” dedi

Başkan Deveciler, “Burhaniye Belediyesi olarak göreve geldiğimizde en iyi güreşi biz yapacağız diye söz verdik. Bu kültürü yaşatıyoruz, yaşatacağız da. Deve güreşlerinin en iyisini, en güzelini Burhaniye’de yapacağız, çünkü Burhaniye halkı her şeyin en güzelini, en özelini hak ediyor” dedi. Konuşmasının ardından teşekkür turu yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, halkı selamlayarak poşu dağıttı.

Balıkesir'De 250 Deve Güreştirildi

 

Haber: Bülten

Geleneksel Deve Güreşleri Binlerce Seyirciyle Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu