Özel HaberlerSiyaset

Balıkesir’de 85 Bin Katılımla BÜYÜK REKOR

31 Mart 2024 mahalli seçimlerin heyecanı Balıkesir’de meydana yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de halka hitap etti. Erdoğan Mayısta yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı olarak yüzde 46 düzeyinde oy aldıklarını belirtti ve Balıkesirlilere teşekkür etti.

Balıkesir’de 85 Bin Katılımla BÜYÜK REKOR

Balikesirde 85 Milyon Katilimla Buyuk Rekor 1
Balıkesir’de 85 Bin Katılımla Büyük Rekor

31 Mart 2024 mahalli seçimlerin heyecanı Balıkesir’de meydana yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de halka hitap etti. Erdoğan Mayısta yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı olarak yüzde 46 düzeyinde oy aldıklarını belirtti ve Balıkesirlilere teşekkür etti.

“Yüzde 50’nin Üzerinde Oy Bekliyorum”

Erdoğan, “Tabii bu oy oranı Balıkesir ile aramızdaki gerçek muhabbetin seviyesini yansıtmaktan çok uzaktır. Sizlerden 31 Mart seçimlerinde mutlaka yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin yanında yer almanızı bekliyorum. ”dedi.

“Balıkesir Kendine Yakışanı Yapacaktır”

Çanakkale’den Milli Mücadele’ye kadar bu toprakları yeniden vatan eylediğimiz zorlu günlerin kahraman şehri Balıkesir’in bugün de Türkiye Yüzyılı’na omuz vereceğine inanıyorum. Tarihiyle kültürüyle eşsiz tabiatıyla hepsinden önemlisi baş tacı insanıyla medarıiftiharımız olan Balıkesir kendine yakışanı yapacaktır.” dedi.
“Başkent oldun Karesi’ye/ Varlığın Hakk’tan hediye/ Minnetin yoktur kimseye/ Ne güzelsin Balıkesir” diyerek resmi rakamları istediğini söyledi ve Meydanda 85 bin kişi olduğunu belirtti.

Balikesirde 85 Milyon Katilimla Buyuk Rekor 2
Balıkesir’de 85 Bin Katılımla Büyük Rekor

“Balıkesir’in Kimseye Minnet Borcu Yok”

Balıkesir’in kimseye minnet borcu yok diyen Erdoğan “ Anlaşılan o ki birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyon ekranlarından ulu orta dillendirmeye hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Tabii muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü, kimin kime borçlandığı da tam bir muamma.”

“Siyaset Acemi Genel Başkanların Elinde”

“Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal hesabına dönüştürülmesi gerçekten utanç verici. Ama benim bildiğim Balıkesir, bu oyunu bozacak basirete sahiptir. Öyle mi?” şeklinde konuştu.

“Kazanmak Değil Kaybettirme Üzerine Kurulu Siyaset Katkı Vermez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazanmak değil kaybettirmek üzerine kurulu siyasetin şehre bir katkısının olmayacağını vurguladı. Erdoğan, “Esasen diğer şehirlerde de durum çok farklı değil. İstanbul’da yaşanan komediyi görüyorsunuz değil mi? Takip ediyorsunuz. Kaybedeceklerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başladılar. Birileri, ‘Son dakikaya kaldık, aday listelerini yetiştiremedik’ numarasıyla kendi akıllarınca milleti kandırmaya çalışıyor. Neyse ki milleti kandırmak isterken bile işlerini doğru dürüst yapamıyorlar da oynadıkları oyunlar kendi ayaklarına dolanıyor. Muhalefet partilerindeki iç çekişmeler de ayrı bir facia. Kelimenin tam anlamıyla rezillik diz boyu.”

Balikesirde 85 Milyon Katilimla Buyuk Rekor 3
Balıkesir’de 85 Bin Katılımla Büyük Rekor

“Oynadıkları Oyun Ayaklarına Dolanıyor”

Birileri Son Dakikaya Kaldı diyerek muhalefete yüklenen Erdoğan “Aday listeleri yetişmedi numarasıyla kendi akıllarınca milleti kandırmaya çalışıyor” dedi. Neyse ki milleti kandırmak isterken bile işlerini doğru yapamıyorlar da oynadıkları oyun kendi ayaklarına dolanıyor ifadelerine yer verdi.

“Parti İçi Hiziplerin Paylaşım Aracı”

Muhalefet cephesindeki iç çekişmelerse ayrı bir facia diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “Kelimenin tam anlamıyla rezillik diz boyu. Muhalefetin Belediye Başkan Adayları şehirlere hizmet edecek isimleri bulmak için değil parti içi hiziplerin paylaşım aracı olarak belirleniyor” dedi.

“Türkiye Yüzyılına Ayak Uyduran İsimler”

Erdoğan“İstanbul’da Murat Kurum, Ankara’da Turgut Altınok, İzmir’de Hamza Dağ, Balıkesir’de Yücel Yılmaz isimlerini ve diğer şehirlerimizin adaylarını belirlerken Türkiye Yüzyılına ayak uyduran isimler olmasına dikkat ettik.İşte bu şekilde tespit ettiğimiz Cumhur ittifakımızın Belediye Başkan Adaylarımızın ardında biz varız” dedi.
“CHP’nin içler acısı haline baktıkça bu partiye gönül verenler adına bizde üzülüyoruz. CHP’nin ülkenin ve milletin geleceği için hiçbir vizyon, plan ve projesi bulunmadığını biliyoruz. Varlığını sürdürmek için kendine her yolu mubah sayacak kadar sakik bir yere savruluyor”

Balikesirde 85 Milyon Katilimla Buyuk Rekor 4
Balıkesir’de 85 Bin Katılımla Büyük Rekor

Örtülü İttifak Tezgahını Eline Yüzüne Bulaştırdılar

Erdoğan devamında “ Kurduğu örtülü ittifak tezgâhını bu seçimde eline yüzüne bulaştırdı. Kent uzlaşısı diyerek Kandille uzlaşı arayışına girmesi, CHP’nin bu ülke ve milletle ortak noktasının kalmadığına işaret ediyor. Her kafadan ayrı bir sesin çıktığı, Genel merkezinden teşkilatlarına tüm mekanizmaları dökülen CHP artık oyun kurucu olmaktan çıkıp kurulan oyunların piyonu haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

85 Bin Meydanı Doldurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de Kuvayi Milliye meydanında Balıkesirlilerle buluştu. Bir gün öncesi AK Partili gençler tarafından hazırlanan meydana dev posterler asılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan gençlere gece saatlerinde baklava ikram etmişti. Meydanın hınca hınç dolduğu alanda Balıkesir merkez ve ilçelerden gelenler ellerinde Türk Bayrakları ve AK Parti bayrakları ile. Erdoğan’a olan sevgilerini sloganlar atarak gösterdiler.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özel Balıkesir’e Geliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu