Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de Atık Hayvan Kanı Gübre Oluyor

Balıkesir Türkiye'de ilk defa atık hayvan kanından sıvı gübre yaptı. Yapılan sıvı gübreye çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Balıkesir’de Atık Hayvan Kanı Gübre Oluyor

Balikesirde Atik Hayvan Kani Gubre Oluyor 1

9 Tondan 17 Tona Kadar Verim

Mezbahanelerde kesilen hayvanların atık kanlarından üretilen sıvı gübre, atık oranını sıfıra indirirken, çiftçilere de gübre oluyor. Balıkesir ilinde üretimi yapılan bu gübreye çiftçilerin talebi yoğun oldu. Sıvı halde bulunan atık kandan üretilen bu gübre dron ile havadan tarladaki mahsulle buluşuyor. Sıfır Atık projesi çerçevesinde üretilen bu gübre, ürünlerde 9 tondan 17 tona kadar bir verim artışı sağlayabiliyor.

“Hayvan kanından gübre ve kan unu elde ediyoruz”

Türkiye’de ilk defa hayvan kanından gübre yaptıklarını belirtti. İHA’ya konuşan Emre Yurtnaç, “Türkiye de ilk defa hayvan kanından gübre ve kan unu elde ediyoruz. Bizim bu çalışmamızdan önce mezbahanelerdeki bu kanlar atkı olarak değerlendiriliyordu. Çıkan bu kanlar dereye atı tesislerine karıştırılıyordu. Biz de Türkiye’de Sıfır Atık projesini göz önüne alarak hayvanların atık olan malzemeleri ile ilgili çalışma başlattık.

Biz de bu çalışma istikametinde mezbahanelerde atık olarak değerlendirilen hayvan kanlarını tekrardan ekonomiye kazandırıyoruz. Bu kandan protein, organik gübre gibi materyaller üretiyoruz. Ürettiğimiz bu gübreyi de çiftçilerimize organik gübre olarak sunuyoruz. Çiftçilerimizden olumlu dönüşler aldık tonajlarda artışlar görüldü, bitkilerin hastalıklara karşı dirençli olması gibi sonuçlar elde ettik. Bu proje sayesinde mezbahanelerden gelen kanı Sıfır Atık oluşturarak geri kazandırıyoruz. “ifadelerini kullandı.  // Balıkesir’de Atık Hayvan Kanı Gübre Oluyor

İlginizi çekebilir ; Bandırma Gübre Fabrikaları Genel Kurul Toplantısı

Balıkesir’de Atık Hayvan Kanı Gübre Oluyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu