Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Ayvalık Yine Sele Teslim; Vatandaşlar Midibüste mahsur kaldı

Önceki gün meteorolojinin turuncu uyarısı sonrasında Balıkesir ve bazı ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu.

Balıkesir’de Ayvalık Yine Sele Teslim; Vatandaşlar Midibüste mahsur kaldı

Önceki gün meteorolojinin turuncu uyarısı sonrasında Balıkesir ve bazı ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Ayvalık’ta etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları gerçekleşti. Ayrıca, içinde vatandaşların olduğu bazı araçlar göle dönen yolda mahsur kaldı.

Balikesirde Ayvalik Yine Sele Teslim Vatandaslar Midibuste Mahsur Kaldi01

Balıkesir’de dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Ayvalık’ta,  sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan sağanaktan dolayı, metrekareye 70 metreküp yağış düştü.

 

Su Baskını nedeniyle 22 Kişinin Olduğu Araç Yolda Mahsur Kaldı

Yoğun sağanak Ali Çetinkaya Mahallesi’ndeki bazı apartmanların bodrum katlarını etkileyen su baskınları, eski garaj bölgesindeki iş yerlerinde de hasara neden oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, sağanak sebebiyle Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvalık yakınlarındaki Tellikavak mevkisinde yolda kalan midibüsteki 22 kişiyi tahliye etti. Tahliye sonrası başka bir araçla yollarına devam eden vatandaşların “umre”den geldikleri belirtildi.

Balikesirde Ayvalik Yine Sele Teslim Vatandaslar Midibuste Mahsur Kaldi 03

ATV Aracıyla Derede Mahsur Kaldılar

Balikesirde Ayvalik Yine Sele Teslim Vatandaslar Midibuste Mahsur Kaldi 02Öte yandan suyun yoğunluğunu fark edemeyip ATV aracıyla girdikleri taşan Nikita Deresi’nde mahsur kalan iki kişi de kurtarıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Ayvalık Belediyesi ekipleri, tıkanan yağmur suyu kanallarını ve kanalizasyon hatlarını açmak için çalışma yürütüyor.

Ayvalık’ta yağışın bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu