GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Bu Sezon Hangi Balıklar Olacak ?

Balıkesir’in kıyı bölgelerinde bu sezon hangi balık türlerinin tüketileceği belli oldu. Körfez bölgelerinde balıkçılar Eylül ayında ‘Vira Bismillah’ diyecek.

 

Balıkesir’de Bu Sezon Hangi Balıklar Olacak ?… Av sezonuna sayılı günler kala balıkçılar artık son hazırlıklarını yapıyor. Peki, bu yıl hangi balıkların daha çok olması bekleniyor?

Balıkesir’de Bu Sezon Sonbaharla Gelen Bolluk

Bandırma, Erdek ve Marmara Adası ile Ayvalık ve Edremit sahillerinde balıkçıların tezgahında şu balık türleri olacak; hamsi, palamut ve sardalya, çupra olacak.

Bandırma ve Ayvalık’ta Tercih Edilen Deniz Ürünleri

Ayrıca tatlı su balığı üretimi yapılan tesislerde mevcut. Bandırma’da hamsi, palamut, sardalya ile kabuk deniz ürünleri; Ayvalık’ta papalina, barbun, levrek, mercan, lüfer, izmarit, lezzetle yenilebilecek deniz ürünlerinden bazıları olarak biliniyor.

Balıkesir'De Bu Sezon Hangi Balıklar Olacak ?

Av Yasağı Bitiyor

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ereceği 1 Eylül’ü iple çeken Balıkesirli balıkçılar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden havaya rağmen bakım ve onarım çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Ayrıca, balıkçıların bazıları eskimiş ağları elleriyle tek tek dikerek onarım çalışmaları gerçekleşiyor. Devamında, bazıları da teknelerinin boyalarını imece usulü yeniliyor. Ardından, motor, ışık ve halatların bakımlarını yapıyor.

Türkiye’de Tüketilen Balıklar Neler?

Hem sezonunda bol miktarda avlanmadan, hem de fiyatının daha uygun olmasından dolayı Türkiye’de en çok “hamsi” balığı tüketilirken, onu sardalya ve istavrit takip ediyor. Avlanma sezonunda palamut da çok rağbet görüyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

…Balıkesir’de Bu Sezon Hangi Balıklar Olacak ?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu