Gündem

Balıkesir’de Çınarlıdere Mezarlığı Yenileme Çalışmaları Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başçeşme Mezarlığı’nın ardından Çınarlıdere Mezarlığı’nda da yenileme çalışmaları başlattı.

Balıkesir’de Çınarlıdere Mezarlığı Yenileme Çalışmaları Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başçeşme Mezarlığı’nın ardından Çınarlıdere Mezarlığı’nda da yenileme çalışmaları başlattı. Yapılan çalışmalar arasında aydınlatma, yağmursuyu drenaj hattı, giriş takı, yaya ve araç yollarının yenilenmesi yer alıyor.

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdürürken belediye projelerini de yakından takip ediyor. Önceki olarak Başçeşme Mezarlığı’nı tarihi dokusuna uygun bir şekilde yenileyen Başkan Yılmaz, şimdi de 179 dönüm alan üzerine kurulu Altıeylül Çınarlıdere Mezarlığı’nda çalışmalara hız verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, mezarlıkta aydınlatma direklerini yenilerken, yağmur suyu birikimlerini önlemek için drenaj hatları kurdu. Bitkilendirme çalışmalarının yanı sıra yayaların ve araçların rahat hareket edebilmesi için küp taş döşemesi gerçekleştirildi. Mezarlığın maneviyatına uygun bir görünüm kazanması için giriş takının yıkımı yapılarak yeniden yapımına başlandı. Tüm bu çalışmaların mart ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Haber: Bülten

BASKİ Alt Yapı Çalışmaları İçin Harekete Geçti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu