Eğitimİlçe Haberleri

Balıkesir’de Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Anıt

29 Ekim tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve heyecan içinde kutlayan Balıkesir, özel anıtın açılışına ev sahipliği yaptı.

Balıkesir’de Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Anıt

Balikesirde Cumhuriyetin 100. Yilina Ozel Anit
Balıkesir’De Cumhuriyet’In 100. Yılına Özel Anıt

Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Naciye Kabakçı Anaokulu bahçesine, Türkiye’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özel dizayn ve malzeme seçimi ile imal edilen bir anıt dikildi. Açılış törenini, Ömer Kurşun’ın oğlu Murat Kurşun gerçekleştirdi.

Sevinç ve Coşkuyla Kutlama

29 Ekim 2023 günü, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleşen etkinlik, günün anlam ve önemini yansıtan gösteriler ve konuşmalarla geçti. Ömer Kurşun’un eşi Sevinç Kurşun ve oğlu Murat Kurşun, öğrenciler, öğretmenler ve veliler etkinliğe katılım gösterdi.

Balikesirde Cumhuriyetin 100. Yilina Ozel Anit 01

Cumhuriyetin Değerleri Genç Kuşaklara Anlatıldı

Program dahilinde, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatan için verdiği milli mücadele, savaşın zorlukları, Cumhuriyetin ne kadar değerli olduğu ve korunması gerektiği konuları çocuklara anlatıldı. Çocuklar, açılışın heyecanına tanıklık ederken, aileleriyle birlikte 100. yıl hatıra fotoğrafları çektirdiler.

“Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarına büyük bir değer kattı”

Murat Kurşun anıt açılışında “Anıt 430 cm yükseklik ve 560 cm uzunluğunda yapıldı. Balıkesir’deki okullarda benzeri olmayan bir yapıya sahip. Atatürk’ün özel tasarımı ve malzeme seçimi ile inşa edilen bu anıt, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarına büyük bir değer kattı.

Haber: Elif Şahin

CHP’den 100.yıl Gösterimi Bu Akşam

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu