Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Festivalin Son Konuğu Cihan Yıldız Oldu

Balıkesir ilinin Burhaniye ilçesinde, 33.Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali sanatçıları ağırladı. Konser programları ile gençler eğlenceli vakit geçirdi.

 

Balıkesir’de Festivalin Son Konuğu Cihan Yıldız Oldu… 33.Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali İskele Programı Cihan Yıldız ile sona erdi. İskele Meydanı’nı dolduran müzikseverlere keyifli bir akşam yaşatan sanatçı, şarkılarını vatandaşlar ile birlikte söyledi. Ayrıca, dinletinin ardından teşekkür plaketini, Sanatçı Cihan Yıldız’a Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Midilli takdim etti.

Balıkesir'De Festivalin Son Konuğu Cihan Yıldız Oldu

Şiir dinletisi; Müzik eşliğinde şiir okuma şölenine şiir dinletisi denir. Hazırlama ve sunma aşamaları yoğun bir çalışma gerektiren şiir dinletisi; derleme, planlama, sunuş metni oluşturma, prova yapma ve sunma gibi aşamalardan oluşur.

Plaket; Vatanına, milletine, devletine, yaşadığı yöreye milletine üstün hizmetler yapan kişilerdir. Bir konuda üstün başarı göstermiş olan kişilere ya da önemli bir organizasyonun katılımcılarına veya davetlilerine verilen manevi değeri yüksek nesnedir plaket. Plaketler kimi zaman kurumların adlarına da olur.

Cihan Yıldız, 1980 Elazığ doğumlu. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında Elazığ’da okudu daha sonra Ankara’ya yerleşti. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çok sesli korosunda vokalistlik yaptı. Sonra İstanbul Üniversitesi Ses Eğitimi Bölümü’nü kazandı.

Balıkesir'De Festivalin Son Konuğu Cihan Yıldız Oldu

Plaket baskısı; Press cihazı 250 derece bir dakika boyunca kağıt ve metal levhayı sıkıştırarak fotoğrafın ya da yazıların metal üzerine geçmesini sağlar. Levha soğuduktan sonra kadife kaplamalı plaket içine yapıştırma işlemi olur. Böylece kişiye özel plaket baskı sizlere teslim etmek için hazırdır.

Dinleti; Dinleti TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Sanat eserlerini bir topluluğa çalma veya söyleme, konser.

Konser nedir çeşitleri; Konserler, kapalı bir spor salonunda bir sahnede, açık bir alanda veya bir stadyumda dahi gerçekleştirilebilmektedir. Konser türleri müzik türüne göre değişkenlik göstermektedir. Rock konseri, elektronik müzik konseri, Türk halk müziği konseri, pop müzik konseri ve benzeri örnekler verilebilir.

..Balıkesir’de Festivalin Son Konuğu Cihan Yıldız Oldu…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu