Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Gençler Zafer Kampında Buluşuyor

Balıkesir Gençlik Meclisi, Dijital Türkiye’nin Dijital Gençlerine bir yarışma düzenledi. Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği yarışma sona erdi.

 

Balıkesir’de Gençler Zafer Kampında Buluşuyor… Türkiye Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği yarışma sona erdi. Dijital Genç Bilgi Yarışmasını kazanan 100 Kişi Dijital Gençlik Kampına katılmaya hak kazandı. Öte yandan 150 Kişiye Hediye Çeki verilecek. Kazananlar Balıkesir’de kamp yapacak. 30 Ağustos günü başlayıp 2 gece konaklama olacak. 1 Eylül Cuma günü ise kamp alanından gençler ayrılacak.

Balıkesir'De Gençler Zafer Kampında Buluşuyor

Gençlere Hangi İmkanlar Olacak ?

Çadır, mat, battaniye, kamp alanına ulaşım ve yiyecek-içecek ihtiyaçları Gençlik Meclisi tarafından tedarik edilecek.  30 Ağustos Zafer Kampının planı ise şu şekilde; Tarih söyleşisi, Doğa sporları ve Zafer Yürüyüşü, Kamp ateşi son olarak atölyelerin buluşması.

Kamp nedir?

Kamp, baraka, tente veya çadır gibi araçlardan oluşturulan konaklama yeridir. Açık havada geçirilen zaman, kampı günübirlik gezilerden, piknik yapmaktan ve diğer kısa süreli eğlence aktivitelerinden ayırır.

Balıkesir'De Gençler Zafer Kampında Buluşuyor

Yazın kamp soğuk olur mu?

Yazın kamp yapacağınız için havanın devamlı sıcak olacağını düşünebilirsiniz. Ama özellikle yaylalarda ve ormanlık bölgelerde sabahları hava oldukça sıcakken akşamları üşümenize neden olacak kadar soğuk olur. O nedenle kamp yapacağınız günlerdeki hava tahminlerini dinlemeyi ihmal etmeyin.

Kamp sporu nedir kısaca?

Kampçılık, çadır ve diğer gerekli ekipmanlarla birlikte sporcuların doğal bir şekilde yola çıkması ya da daha önceden ayarlanan alanlarda kalmasıdır. Kampçılık tek başına olacağı gibi diğer sporlarla birlikte olur.

Kamp Alanında Aktiviteler

Çadır oyunları
Spor ve yürüyüşler yapmak
Müzik yapmak ve yemek hazırlamak
Doğayı gözlemlemek ve incelemek
Yiyecek elde etmek
Kitap okuma ve derin sohbet etmek
İzcilik faaliyeti

..Balıkesir’de Gençler Zafer Kampında Buluşuyor…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu