GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Gençlere Müjde! İstihdam Eğitimi

Balıkesir’de Gençlere Müjde! İstihdam Eğitimi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) istihdama yönelik destek veriyor.  gmka “Genç İstihdamı” faaliyetleri ile bir araya geliyor.

 

Balıkesir’de Gençlere Müjde! İstihdam Eğitimi

2 12

Balıkesir’de Gençlere Müjde! İstihdam Eğitimi İmza Atıldı

Ayrıca Nitelikli Geliştirme ve İstihdamı Artırmaya Yönelik Mesleki Eğitim Kursları Düzenlenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü oldu. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Müdürü Mesut Eray. GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç’ün katılımı ile GMKA Balıkesir Hizmet Binası’nda imzalandı.

 

1 15

Öte yandan Protokol kapsamında 5 farklı alanda eğitimler olacak. Öğretici desteği Altıeylül İlçe MEM tarafından gerçekleşecek. Hem de  “CNC Tezgâhları ve Programlama, Gazaltı (MİG-MAG) Kaynak, 3 Boyutlu Tasarım (Solidworks), 2 Boyutlu Tasarım (Autocad), İleri Excel Geliştirme ve Uyum” başlığındaki kurslar aracılığıyla 125 kişiye nitelik kazandıracak.

 

4 2

Dahası Eğitim Nerede Gerçekleşecek?

Ayrıca eğitimler, her biri hem teorik hem uygulamalı olarak, GMKA güdümlü projesi ile 2019 yılında hayata geçti. Dahası “BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi”nde (MESTEM) gerçekleşecek.

 

I 2

  • Kursa katılmaya hak kazanan kursiyerler; Mesleki eğitim belgesi ile meslek sahibi olma. Eğitimlerini tamamladıkları durumda iş bulma sürecine destek gibi avantajlar da elde edecekler.
  • Eğitimler için başvurular: (0266) 281 1010 / 240.
  • @balosb.org.tr mail adresi üzerinden yapabilirsiniz.

 

Öte yandan

İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder.

  • Dahası İstihdam kavramı dar ve geniş olmak üzere iki şekilde ele alınır. Ayrıca dar istihdamda emeğin, yani sadece çalışanların üretim sürecinde kullanılması inceleme olur. Geniş manada ise emek, sermaye, toprak gibi üretim sürecinde rol alan tüm faktörler incelemeye alır.

 

Öte yandan Ücretli Çalışan İstatistikleri, Ocak 2023

Ücretli çalışan sayısı yıllık %7,8 arttı

Dahası Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2023 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 arttı. Öte yandan ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 13 milyon 560 bin 968 kişi iken, 2023 yılı Ocak ayında 14 milyon 625 bin 242 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2023 yılı Ocak ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe %4,9. Ayrıca  inşaat sektöründe %18,1 ve ticaret-hizmet sektöründe %7,9 arttı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu