Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Gençlerin Tartışması Ölümle Bitti

Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde iki genç arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma ölümle bitti. Vatandaşlar panik içinde kaldı.

 

Balıkesir’de Gençlerin Tartışması Ölümle Bitti…  Olay, Balıkesir ilinin  Edremit ilçesinde meydana geldi. Üçgen Park mevkii 34. sokakta karşı karşıya gelen M.Ç. (17) ile Nihat Mingü (18) arasında, tartışma başladı. Başlayan tartışma, iddiaya göre abisinin nişanlısının eski erkek arkadaşı yüzünden başladı.

Balıkesir'De Gençlerin Tartışması Ölümle Bitti

Tartışma sırasında M.Ç. yanındaki kurusıkıdan bozma tabanca ile Nihat Mingü’ye ateş etti. Ardından, Nihat Mingü’yü göğsünden vurdu.

Balıkesir'De Gençlerin Tartışması Ölümle Bitti

Olay sonrasında Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve 112 sağlık ekipleri bölgeye sevkleri gerçekleşti. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk muayenede Mingü’nün hayatını kaybettiğini belirledi.

Balıkesir'De Gençlerin Tartışması Ölümle Bitti

Katil zanlısı M.Ç. ise polis ekipleri tarafından suç aleti kurusıkıdan bozma tabanca ile kısa sürede yakayı ele verdi. Nihat Mingü’nün cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevki oldu. İHA’nın edindiği bilgiye göre son olarak, konuyla ilgili Edremit Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Silahın kurusıkı olduğu;  Kurusıkı silah ve gerçek silah arasındaki farklar, mermileri açısından da incelenmelidir. Gerçek silah mermisinde çekirdek bulunmaktadır. Kurusıkı silah mermisinde bu özellik yoktur. Aynı zamanda kurusıkı silahın barut hakkı sabitken, gerçek silahta barut hakkı bulunmaktadır.

Evde kurusıkı bulundurmak;  Ülkemizde kurusıkı silah satışı ve satın alımı şartları belirli oranlarda serbest olsa da kurusıkı silah taşıma şartları kriterlere bağlanmıştır. Kurusıkı silahlar araç, ev, işyeri gibi kapalı mekanlarda olurken, kişinin üzerinde taşıması kanunen suçtur ve yasaktır.

Kuru sıkı silahın cezası; 6136 Sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun ile kuru sıkı tabancalarda değişiklik yapılarak öldürmeye elverişli hale getirilmesi halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunacağı düzenlenmiştir.

..Balıkesir’de Gençlerin Tartışması Ölümle Bitti…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir'de Katil Zamlısına Tutuklama Kararı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu