İlçe Haberleri

Balıkesir’de Güçler Ekoloji İçin Birleşiyor!

Balıkesir'in Edremit Körfezi bölgesinde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, bölgenin ekolojik sorunlarına karşı bir araya geliyor.

Balıkesir’de Güçler Ekoloji İçin Birleşiyor!

Balıkesir’in Edremit Körfezi bölgesinde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, bölgenin ekolojik sorunlarına karşı bir araya gelerek İDA-Madra Temiz Deniz Platformu’nu oluşturdu. Edremit Körfezi’nde yaşanan çeşitli ekolojik sorunlara dikkat çeken platform, bölgedeki doğal kaynakların ve kültürel varlıkların korunması amacıyla mücadele etmeyi hedefliyor.

Platform, bölgede yaşanan sorunları, özellikle maden çıkarılması nedeniyle oluşan çevresel kirlilik, su kaynaklarının kirletilmesi, orman katliamları, yapılaşma ve kültürel varlıkların yok edilmesi gibi konuları vurgulayarak, bu sorunlara karşı ortak bir mücadele yürütüyor.

Platformun oluşturan kuruluşları arasında; Ayvalık Tabiat Platformu, Burhaniye Çevre Platformu, Edremit Çevre Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Burhaniye Sahil Siteleri Dayanışması, Körfez Siteler Derneği ve Edremit Turizm İşletmecileri Derneği yer alıyor.

Platform, bölgenin doğal zenginliklerini ve çevresel dengeyi koruma amacıyla bir araya gelip bu konuda kamuoyunu bilinçlendirme çabalarına odaklanmayı amaçlıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu