Gündem

Balıkesir’de Güvenlik Tedbirleri Sıkılaşıyor

Balıkesir'de polis ekipleri, geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleştirdikleri operasyonlarla asayiş, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ile mücadele ve trafik denetimlerini artırdı.

Balıkesir’de Güvenlik Tedbirleri Sıkılaşıyor

Balıkesir’de polis ekipleri, geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleştirdikleri operasyonlarla asayiş, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ile mücadele ve trafik denetimlerini artırdı. Yapılan çalışmalar sonucunda 167 aranan şahıs yakalanırken, 4 bin 770 araç sürücüsüne 10 milyon 495 bin TL para cezası kesildi.

Suçlar Aydınlatılıyor, Şüpheliler Yakalanıyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla medyada yer alan 190 olaydan 171’i aydınlatıldı. 19 faili meçhul olayın şüphelileriyle ilgili çalışmalar sürerken, 263 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü, malvarlığına karşı işlenen suçlardan 126 olayın 46’sını aydınlattı ve 80 faili meçhul olay için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaçakçılara ve Uyuşturucu Tacirlerine Karşı Kararlı Mücadele

Balıkesir KOM Şube Müdürlüğü, 7 kaçakçılık olayına operasyon düzenlerken, 9 şüpheliye işlem yaptı. Operasyonlarda ele geçen malzemeler arasında 111 bin 400 adet Boş Makaron, 31 bin 840 adet Dolu Makaron, 28 kilogram Kıyılmış Tütün, 36 şişe Kaçak Alkol ve 240 litre Kaçak Alkol bulunuyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise 61 olaya müdahale ederek, 91 şüpheliye işlem yaptı ve uyuşturucu madde ele geçirdi.

Düzensiz Göçmenlere Karşı Operasyonlar Artıyor

Balıkesir Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son bir haftada 15 düzensiz göçmen yakalanırken, 136 yabancı şahıs sorgulandı ve 3 yabancı şahıs Bandırma Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Trafik Denetimlerinde Ceza Yağdı

Balıkesir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, son bir haftada 69 yaramalı kaza meydana gelirken, yaşanan kazalarda 99 vatandaş yaralı olarak kurtuldu. Yapılan trafik denetimlerinde 5 okul servis aracı, bin 155 motosiklet, 3 bin 56 alkol, uyuşturucu ve uyarıcı, 6 bin 463 aracın kış lastiği denetimi yapıldı. Denetimler sonucunda 4 bin 770 araç ve sürücüye 10 milyon 495 bin 628 TL para cezası uygulandı, 273 araç trafikten men edildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki suçların azaltılması ve önlenmesi amacıyla çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir’in Yoksulluk Oranı Belli Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu