Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor

Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesinde, Akpınar Yaşam Merkezi Bereket Versin Kadın Kooperatifi’n kurulumu gerçekleşti. Ardından, itibarı ile kadınlar üretime ağırlık verdi.

 

Balıkesir’de Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor… Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde artık kadınlar yöresel ürünlerle para kazanıyor.

Sındırgı’da Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor!

Sındırgı’da kadınlar, Belediye’nin sunduğu imkanlarla El emeği ile ürettiklerini ekonomiye döndürüyor. Sındırgı’lı kadınlar, el emeği ve Sındırgı yöresel ürünlerini açtığı stantlarda sergiledi, satışa sundu. Ayrıca, Sanat Sokağında açılan sergide Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bir konuşma yaptı. Başkan Yavaş, “Sındırgı’da bugün görülen tablo, Türkiye’de çoğu insanın görmek istediği bir tablo. Bana Sındırgı ilçesinde bu mutluluğu yaşatan kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra, kadınlar Türkiye’de rakiplerinin olmadığını belirttikleri sergide tek rakip kendimiziz dedi.

Balıkesir'De Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor

“Taç Giyen Baş Akıllanır”

Taç Giyen Baş Akıllanır diyen Başkan Yavaş, para kazandığınızda işinizi de büyütürsünüz. Ayrıca, “Biz Belediye olarak balık vermektense önce balığı tutmayı öğretiyoruz. Sındırgı’da insanlar Yağcı bedir gibi bir halıyı dokuyorsa halıyı yapan sanatın her dalını yapar dedik. 2014 yılında başladık bu çalışmaya. Dahası, hikâyesi olan ürünleri sanatla buluşturduk” dedi.

Balıkesir'De Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor

“Halkın Desteği İle Konteyner Kent Yapan Tek Belediye”

Başkan Yavaş, Sındırgı’nın ülkeye faydasına dikkat çekti. Ülkemizde yaşanan depremleri hatırlatan Başkan Yavaş, Hataya 100 konteyner yapıldığını söyledi. Ayrıca, 40 tırın bölgeye gönderildiğine işaret etti. Dahası, Türkiye’de halkın desteği ile konteyner kent yapan tek Belediye, ilçe olduklarının altını çizdi.

“Haset Eden Ziyandadır”

Başkan Yavaş, Sındırgı halkının var olduğu müddetçe çok daha güzel işler başarılabileceğine değindi. İçimizdeki insanlar gıda vb üretime el atmasına olanak sağladıklarını söyledi. Belediye olarak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın desteği ile işlerin organizasyona dönüştüğünü belirtti. Devamında Başkan Yavaş, Sındırgı’da sürdürülebilirliğe dikkat çekti. Ardından,“ haset etmeyeceğiz. Haset eden ziyandadır” dedi.

Balıkesir'De Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor

“Huzuru Çoğaltmak İçin Üreteceğiz”

Birlikte yürüyelim mesajı veren Başkan Yavaş bizim bereketimiz haset etmemekle birlikte geldi dedi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kocaeli, Gölcük, İstanbul’dan gelenlerle sergi açarken bugün baktığımızda sadece Sındırgı’lı kadınların açtığı stantları görüyoruz dedi. Ayrıca Başkan Yavaş, huzuru çoğaltmak için üreteceğiz dedi. Son olarak, “Hükümetimiz, Büyükşehir ve Sındırgı Belediyesi olarak biz üretelim diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

..Balıkesir’de Kadınlar Ürettikleri İle Rakip Tanımıyor..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu