Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de ‘Kahramanlar-43’ Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'in de dahil olduğu 28 ilde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kahramanlar-43" operasyonlarını duyurdu.

Balıkesir’de ‘Kahramanlar-43’ Operasyonu

 

28 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Bakan Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştiğini belirterek, operasyonların Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Batman, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kilis, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van illerini kapsadığını ifade etti.

165 Şüpheli Yakalandı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonlar sonucunda 165 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Şüphelilerin bölücü terör örgütü içinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları, özellikle ‘gençlik yapılanması’ ve ‘kadın yapılanması’ içinde faaliyet yürüttükleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları belirlendi. Ayrıca, geçmiş yıllarda ele geçirilen örgütsel dokümanlarda şüphelilerin örgüt mensuplarıyla birlikte fotoğrafları tespit edildi.

Çok Sayıda Örgütsel Doküman Ele Geçti

Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini vurgulayarak, güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını ifade etti. Operasyonların, bölücü terör örgütüne yönelik etkili bir darbe vurmayı amaçladığı belirtildi.

Haber Merkezi

Balıkesir’de ‘Kahramanlar-43’ Operasyonu

Hapis Cezası Kesinleşen Uyuşturucu Taciri Yakalandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu