Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kayra Ekmeklik Buğday Yaygınlaşıyor

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde düzenlenen Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması Projesi, yerel tarımın güçlenmesi adına önemli adımlar atıyor.

Balıkesir’de Kayra Ekmeklik Buğday Yaygınlaşıyor

Balikesirde Kayra Ekmeklik Bugday Yayginlasiyor 1

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde düzenlenen Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Bigadiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul ve birçok teknik personelin katılımıyla gerçekleşen tohum dağıtım töreni, 302 çiftçinin ilgisiyle karşılandı.

Balikesirde Kayra Ekmeklik Bugday Yayginlasiyor 2

302 Çiftçiye Buğday

Proje çerçevesinde, daha önceden belirlenmiş olan verim yönünden zayıf arazilere yerli ve milli çeşit olan Kayra Ekmeklik Buğday ekilerek, verim ve kalite seviyeleri istenilen seviyeye getirilmeye çalışılıyor. Kırsal mahallelerde yaşayan 302 çiftçiye Kayra Ekmeklik Buğday çeşidi deneme parsellerinde teslim edilerek, bölgedeki demonstrasyon alanları genişletildi.

Balikesirde Kayra Ekmeklik Bugday Yayginlasiyor 3

Projenin Amacı

Proje kapsamında üretilen deneme tohumları, yüksek verim, kuraklığa dayanıklılık, hastalıklara direnç gibi özelliklere sahip yerli ve milli tohumların yaygınlaştırılmasını hedefleniyor. Böylece, bölgedeki tarımın sürdürülebilirliğine ve kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Haber: Haber Merkezi

Havran Tarımda ‘Dron’ Kullanacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu