Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de ki Vahim Artış Bakanlığın Tablosunda

Balıkesir’de ki Vahim Artış Bakanlığın Tablosunda

 

Sağlık Bakanlığı 03-09 Nisan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı (100 binde) tablosunu açıkladı.

 

Tabloda ki Rakamlar Vahim Artışı Net Gösteriyor

Tabloda ki rakamlar, Balıkesir’de bir önceki ki vahim artışı net olarak gösteriyor. Ayrıca, bu rakamlar Balıkesir’in kısa süre içerisinde Çok Yüksek bölgeden çıkmasının da mümkün olmadığını gösteriyor. Aynı zamanda tabloda yer alan rakamlar, Gazete Merhaba olarak verdiğimiz günlük vaka sayılarını doğrular nitelikte.

03 09 Nisan 100 Binde Tablo

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında, vaka artışlarında mutasyonlu virüsün etkili olduğunu belirtmişti. Balıkesir’de yaşanan artışta da, özellikle mutasyonlu virüsünün etkili olduğu belirtiliyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta yükselen vaka sayıları ile ilgili sürekli uyarı yapıyor. Şıldak, Ancak tedbirler ve kurallara tam uyum sayesinde vakalarda düşüş yaşanacağını her fırsatta dile getiriyor.

Balıkesir’de 485 Bin Aşı Yapıldı

Ayrıca, Balıkesir adına sevindirici bir haber de var. Balıkesir’de Covid-19’a karşı  485 bin aşı yapılmış durumda. Bu rakamlarda özellikle riskli grupta yer alan kişilerin yaklaşık olarak 1/3’ünün aşılandığını ifade ediyor. Ancak yetkililer aşıya rağmen tedbirlere mutlaka uyulmasının şart olduğunu belirtiyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu