Eğitimİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kültür ve Edebiyat Buluşması

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında Mustafa Kutlu paneline katıldı.

Balıkesir’de Kültür ve Edebiyat Buluşması

Balikesirde Kultur Ve Edebiyat Bulusmasi 1

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi çerçevesinde düzenlenen “Türk Hikayeciliğinin Günümüzdeki Temsilcisi Mustafa Kutlu” paneline katıldı. Millî Kütüphanede Ahmet Kot Kitaplığı’nda gerçekleşen etkinlik, öğrencilerin ve katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Balikesirde Kultur Ve Edebiyat Bulusmasi 2

Mustafa Kutlu ile Canlı Bağlantı ile Panel Başladı

Panel, Mustafa Kutlu ile yapılan canlı bağlantı ile başladı. Mustafa Kutlu, öğrencilere ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaparak sorularını yanıtladı. İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrencilerin sunumlarına ve Anadolu Mektebi’nin kültürel dönüşüme katkısına vurgu yaparak, gençlerin belirlenen yazarları okuyarak okuma kültürü edindiklerini ve profesyonel sunumlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Balikesirde Kultur Ve Edebiyat Bulusmasi 3

Öğrencilerin Başkanlık Yaptığı ve Sunumlarıyla Dikkat Çeken Panel

Panelde, Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Esma Küçükduyan başkanlık yaparken, farklı okullardan öğrenciler de Mustafa Kutlu’nun eserleri üzerine hazırladıkları sunumları gerçekleştirdi. Sunum başlıkları arasında “Mustafa Kutlu’da Ahlak”, “Mustafa Kutlu’da Dünyaya Dalan ve İdeallerini Bırakan İnsanlar”, “Mustafa Kutlu’da Aile” ve “Mustafa Kutlu’da Hayat” gibi konular yer aldı.

Balikesirde Kultur Ve Edebiyat Bulusmasi 4

Panelin Değerlendirme Konuşmasını Prof. Dr. Ertan Örgen Gerçekleştirdi

Sunumların ardından Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Örgen, paneli değerlendirme konuşmasını gerçekleştirdi. Örgen, gençlerin edebi eserlere olan ilgisini ve Anadolu Mektebi’nin kültürel dönüşüme katkısını vurgulayarak, öğrencilere katılım belgeleri ve ödüller takdim edildi.

Balikesirde Kultur Ve Edebiyat Bulusmasi 5

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı: “Her Şey Okumakla Başlar”

Müdür Tatlı, konuşmasında “Her şey okumakla başlar” diyerek, okumanın sorgulama ve düşünce kabiliyetini geliştirdiğine vurgu yaptı. Anadolu Mektebi’nin çıktığı yolda kültürel dönüşümü sağlamak için projelerin önemine değinen Tatlı, katkı sunan öğretmenlere, panelist öğrencilere ve herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından panelist öğrencilere ve programa katkı sunanlara katılım belgeleri ve ödüller takdim edildi.

Haber: Elif Şahin

Ali Tatlı Eğitim Paydaşlarını Ağırlayarak Deneyimleri İnceledi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu