Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Mantar Üretimini İçin Destek

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü, mantar üreticisi kursiyerlerine ücretsiz kompost dağıtarak, kültür mantarı yetiştiriciliğini teşvik etmeye devam ediyor.

Balıkesir’de Mantar Üretimini İçin Destek

Balikesirde Mantar Uretimini Icin Destek 1
Balıkesir’De Mantar Üretimini İçin Destek

Kurs Sonunda d Destek Devam Edecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle yürütülen kurslarda, başarılı olan 40 kursiyere uygulama yapmaları için 950 torba kompost ve 470 torba üst toprak desteği sunuldu. Ayrıca, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere kurs sonunda 150 torba tıbbi ve egzotik mantar kompostu tedarik edilecektir.

Balikesirde Mantar Uretimini Icin Destek 2
Balıkesir’De Mantar Üretimini İçin Destek

Türkiye’de Bir İlk Adres Balıkesir

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen bu program, Türkiye’de bir ilk olarak tıbbi, egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri hakkında eğitim veriyor. İl Müdürü Erkan Alkan, bu eğitimin önemine vurgu yaparak, girişimci üreticilere verdiği desteklerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teşekkür etti.

Balikesirde Mantar Uretimini Icin Destek 3
Balıkesir’De Mantar Üretimini İçin Destek

Bölge Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Dağıtım programına İl Müdürü Erkan Alkan, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, teknik personeller ve üretici kursiyerler katıldı. Balıkesir’deki bu girişim, bölge tarımına ve ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Haber: Elif Şahin

TDİOSB Projesi Tarım ve Ekonomiyi Canlandırıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu