GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Maskesiz Günlere % 5 Kaldı: 1 Temmuz’da Maskesiz Günler Sürprizi Mümkün

Balıkesir’de Maskesiz Günlere %5 Kaldı: 1 Temmuz’da Maskesiz Günler Sürprizi Mümkün

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu gün aşılama oranlarında en yüksek 10 ili açıkladı.

 

Balikesir Valisi Hasan Sildaktan Asilama Orani Ile Ilgili Guzel Haber

Ayrıca, Koca’nın bu gün paylaştığı aşılama oranlarında, Balıkesir en yüksek 10 il arasında. Bu değerlere göre, Balıkesir’de artık maskesiz günler oldukça yakın.

 

% 5’lik Artış Maskesiz Dönemin Habercisi Olacak

Aşılama oranlarına göre İlk 10 il arasında yer alan Balıkesir’de, aşılama oranı %65,16. Koca, geçtiğimiz günlerde özellikle yüzde 70 aşılamanın olduğu dönemde, maske takma zorunluluğunun kaldırılacağının sinyalini vermişti. Balıkesir’de aşılama oranlarında % 5’lik bir artış, maskesiz dönem için gerekli seviyelere ulaşmak anlamına geliyor.

Aşılama da Yaş Sınırı 18’e İndi

14 Ocak’tan bu yana Balıkesir’de  sürdürülen aşılama uygulaması, son hızıyla devam ediyor. Tüm meslek grupları aşılama programına dahil edilirken, bugün itibarıyla yaş sınırı ise 18’e kadar indirildi. Ayrıca, Vali Hasan Şıldak ve Sağlık İl Müdürü Serkan Kadir Keskin vatandaşları  sık sık aşı olmaya davet ediyor.

“Haydi Balıkesir Aşıya”

Aşılama kampanyasında sağlık görevlilerinin gösterdiği başarı ve devam eden hızlı kampanya, Balıkesir’i ‘maskesiz’ günlere yaklaştırıyor. Ayrıca, aşılama da bu hızlı tempo ile kısıtlamaların kaldırılacağı 1 Temmuzda %70’e ulaşmak mümkün. Yetkililerin “haydi Balıkesir aşıya” çağrısı karşılık bulursa, Balıkesir, belki de maskesiz günlere erken merhaba diyecek ilk il olacak.

Ayrıca gün içinde Balıkesir’de aşılama ile ilgili bir güzel haberde Vali Şıldak’tan geldi. Şıldak, Balıkesir’de aşılamada 1 Milyon doza ulaşıldığını ve Özellikle de iki doz aşılama oranında Balıkesir’in ülkede 3. sırada yer aldığını ifade etti.

Haber Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu