Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Meclis Toplantısı ve BASKİ Genel Kurulunda Yaşananlara Başkan Yüce Yılmaz’dan Sert Tepki

Balıkesir’de Meclis Toplantısı ve BASKİ Genel Kurulunda Yaşananlara Başkan Yüce Yılmaz’dan Sert Tepki

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Meclis toplantısı ve BASKİ Genel Kurulunda yaşanan olaylara sert tepki verdi. Atatürk’e sevgisi ve derin saygısı Balıkesir’de iyi bilinen Yılmaz, “Muhalefetin kısır siyasetten vazgeçmesi gerekiyor. Bizim Ata sevgimiz onları aşar. Hele ki Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz saygının gölgesine yaklaşamazlar. Ayrıca, BASKİ hem su kaynaklarını, hem de vatandaşlarımızı dikkate alarak indirim sağlayacak güncellemeyi gündemine almış. Ama sudan sebeplerle su siyaseti yapılıyor” dedi.

 

Baskan Yuce Yilmazdan Sert Tepki

İlk Toplantıyı Terk Ettiler

Balıkesir Büyükşehir Belediye’sine bağlı BASKİ’nin, 4 ayrı başlıkta suda indirim sağlayan önerisi meclisi karıştırdı. İlk gerginlik, 10 Kasım’da düzenlenen meclis toplantısı sonrasında gerçekleşti. Muhalif partilerin meclis üyeleri, Birol Şahin’in konuşmasını gerekçe gösterip protesto ederek, salonu terk etti. Dolayısıyla genel kurul, yeter çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmedi. Bu nedenle de 11 Kasım saat 18.00’e ertelenme kararı çıktı.

Baskan Yuce Yilmazdan Sert Tepki 02

BASKİ’nin İndirim Öneri Paketinde 4 Öneri Var

BASKİ haziran ayında su kaynaklarının doğru kullanımını da dikkate alarak kademeli fiyata geçmişti. Ancak, BASKİ Genel Müdürlüğü, arada geçen süre içinde Balıkesir’in su kullanma alışkanlıkları ile ilgili istatistik verileri inceledi. Ardından da, bu verileri dikkate alarak Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, kullanıma göre belirlenen kademeli fiyat tarifesinde vatandaşın lehine bir güncelleme önerisi hazırladı. Öneride, konutlarda düşük fiyat baremine giren 12 ton miktarı 15 tona çıkarılıyor. Pakette, öğrencilerin kullandığı suya %50, ihtiyaç sahibi olduğunu belgelendiren vatandaşlara 1/3 oranında indirim de var. Ayrıca 6 Ay süre ile TEFE-TÜFE farkının yansıtmama önerisi de var.

 

Öneriye Rağmen Arbede Çıkardılar

BASKİ Hazırladığı öneriyi, 10 Kasım’da ki genel kurul toplantısında üyelerin değerlendirmesi için hazırlığını yaptı. Ancak, CHP ve İyi Parti meclis üyeleri Birol Şahin’in konuşmasını gerekçe gösterip salonu terk etti. Bu nedenle de 11 Kasım saat 18.00’e ertelenme kararı çıktı. Ancak, 10 Kasım’da Meclis toplantısında başlayan gerginlik, bugüne ertelenen toplantıda da sürdü. CHP ve İyi Parti Meclis Üyeleri, Genel kurul toplantısında su indirimi ile ilgili önerge ve öneri tartışması nedeniyle arbedeye çıkardı.

 

“Suyu Doğru Yönetemezseniz, Susuz Kalırsınız”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaşanan gerginliğe dair, Merhaba’ya özel açıklama yaptı. Yılmaz, “Her zaman dile getiriyorum, belediye meclisi siyasi şov yeri değil. Biz su kaynaklarını ve su kullanımını bilimsel verilerle takip ediyoruz. Bunu da Balıkesir’in hem bu gününü, hem de yarınlarını dikkate alıyoruz. Aynı zamanda da bu veriler ışığında vatandaşlarımıza nasıl fayda sağlayabiliriz diye çalışıyoruz. Suyu doğru yönetemezseniz, susuz kalırsınız. BASKİ Haziran’dan bu güne kadar olan su kullanımı ile ilgili verileri inceledi. Bu verilere göre de, vatandaşların yaklaşık %84’ü ucuz fiyat kapsamına giren 0-15 ton aralığında su kullandığını tespit ettik.

Baskan Yuce Yilmazdan Sert Tepki 03

Hazırladığımız Paket Her kesimi Kapsıyor

Bizde bu verilere dikkate alarak vatandaşımıza indirim olarak yansıyacak, özel bir paket hazırladık. Dolayısı ile, daha önce 0-12 ton arasındaki ucuz tarife kullanım oranını, 0-15 ton aralığına çıkarılması talimatı verdik. Ayrıca pakette, öğrencilerin kullandığı suya %50 indirim geliyor. Dahası, ihtiyaç sahibi olduğunu belgeleyen vatandaşlara 1/3 oranında indirim ve 6 Ay süre ile TEFE-TÜFE farkının yansıtılmaması yer alıyor. Zaten yapılmış bu hazırlığa rağmen yaşananlar şık değil. Üstelik bu öneri komisyonlarda görüşülecek. O zaman tartışılacak. Ama henüz komisyonlara havale aşamasında bu şekilde arbede yaratmak, bu olayı haksız bir şekilde siyasi şova dönüştürme çabası içinde olmak yakışıksız oldu. Suyun siyaseti olmaz. Vatandaşlarımız da bunu takdir eder zaten” dedi.

Öte yandan yaşananlar gerginlikle ilgili, Cumhur ittifakı camiasından da, “Yücel Başkan’ın Atatürk sevgisi belli ki muhalefete dert oldu. Yücel Yılmaz’ın Atatürk’ü sahiplenmesi, Ataya gösterdiği saygının özellikle vatandaşlar tarafından bilinmesi, Atatürk’ün adını kullanarak siyaset yapanları rahatsız ediyor. Belli ki Genel Merkezlerinden de bu rahatsızlık yönünde talimatlar almışlar. Belli ki, bu kadar bağırıp çağırmaları, demokratik tahammülsüzlükleri bundan kaynaklanıyor” şeklinde yorumlar geliyor.

Haber Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu