Balıkesir Son Dakika Haberleriİlçe Haberleri

Balıkesir’de Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak "KAFES-45" operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

Balıkesir’de Organize Suç Örgütü Çökertildi

Balikesirinde Arasinda Oldugu 66 Ilde Mercek Operasyonu

3 Organize Suç Örgütü Çökertildi

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, operasyonlar sonucunda 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 63 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya, toplumun huzurunu kaçıran, suç işleyen her türlü örgüte karşı kararlı bir mücadele yürütüleceğini vurguladı.

Operasyonlar hakkında detaylı bilgiler veren Bakan Yerlikaya, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonların ayrıntılarını paylaştı:

Balıkesir Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt elebaşı Salih Babayiğit’in de içinde bulunduğu 7 şüpheli yakalandı. Örgüt, maddi zorluk çeken kişilere boş senet imzalatarak yüksek faizle borç para veriyor ve bu kişileri tehdit ederek borçlarını ödemelerini engelliyordu. Operasyonlar sonucunda, 37 vatandaşın mağdur edilerek 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Operasyonlar sırasında 132 adet kredi kartı, 12 adet pos cihazı, 121 adet araç satış sözleşmesi, 2 milyon 685 bin TL tutarında çek, senet ve dekont, tabanca, av tüfekleri, 14 adet açık çek, çok miktarda Türk lirası ile dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Aydın Operasyonu

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen 5 aylık takip neticesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Aydın merkezli Ankara, İzmir ve Muğla’da faaliyet gösteren örgüt elebaşları Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı’nın da içinde bulunduğu 35 şüpheli yakalandı. Örgütün nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği belirlendi. Operasyonlar sırasında şüphelilere ait banka hesaplarında toplam 46 milyon TL para hareketliliği tespit edildi.

Kastamonu Operasyonu

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan 4 aylık takip neticesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt elebaşı Ömer Çınar’ın da içinde bulunduğu 21 şüpheli yakalandı. Örgüt, sözde kuyumculuk adı altında kredi kartı dolandırıcılığı yaparak haksız kazanç elde etmişti. Operasyonlar sonucunda 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL’lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç belirlendi.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Binlerce Sentetik Ecza Hapı Ele Geçti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu