Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Sokak Hayvanları Yalnız Değil

Balıkesir’de Sokak Hayvanları Yalnız Değil. Büyükşehir Belediyesi “Balıkesir’de her canlı kıymetli ve özel” diyerek yola çıktı. Çıktığı bu yolda Büyükşehir sokak hayvanlarının beslenmelerinden tedavilerine var gücüyle çalışıyor.

 

Balikesirde Sokak Hayvanlari Yalniz Degil 1

 

Balıkesir’de Sokak Hayvanları Yalnız Değil. Büyükşehir, Balıkesir’i her canlının huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabileceği bir şehir haline getirdi. Başkan Yücel Yılmaz’ın önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanların için aralıksız çalışmaya devam ediyor. Her zaman İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkeziler hizmet veriyor. Ovaköy Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde; can dostların bakımı ve tedavilerini en iyi şekilde yürütüyor. Bu hizmetleri Türkiye’nin en modern tesislerinde gerçekleştiriyor.

 

Balikesirde Sokak Hayvanlari Yalniz Degil 3

Yeni Merkez Geliyor

Büyükşehir Belediyesi, hayvanların yaşam haklarına saygı duyuyor. Bu kapsamda yeni merkezleri de şehre kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı Aralık ayında faaliyete aldığı Körfez Bölgesi’ne hizmet veren Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezini ardından şimdi de Güney Marmara Bölgesi’nde büyük bir eksikliği giderecek olan Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezini hizmete almaya hazırlanıyor.

 

Balikesirde Sokak Hayvanlari Yalniz Degil 2

 

Patikartı Olanlara Düzenli Mama Desteği

Gönüllü vatandaşlarla koordineli hareket ederek sokak hayvanlarını yaşamlarına boyunca; beslenme, aşılama ve tedavileri için bütçe sağlayan Büyükşehir Belediyesi, eğitimlere katılan PatiKart sahibi vatandaşlara da sokak hayvanları için düzenli aralıklarla mama desteği sağlıyor.

 

Balikesirde Sokak Hayvanlari Yalniz Degil 4

 

Vetbüs Balıkesir’i Karış Karış Geziyor

Büyükşehir Belediyesi VETBÜS’ü can dostlara daha kaliteli bir hizmet sağlamak için devreye aldı. Mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS, Balıkesir’i karış karış gezerek gittiği ilçelerde sokak hayvanlarını sağlık taraması, iç-dış parazit taraması, ultrason, aşılama gibi kapsamlı sağlık taramasından geçiriyor. VETBÜS’ te tetkik ve tedavi için veteriner ekibin hazır bulunuyor. Ayrıca en ücra köşedeki sokak hayvanlarına dahi tüm klinik imkânları sunuluyor. Sahipsiz hayvanların rehabilitesi ile bulaşıcı ve salgın hastalıkları önlemeyle de mücadele ediyor. Balıkesir’de turlayarak hizmet veren VETBÜS’e vatandaşlar da sokaktan sahiplendikleri hayvanlarını götürerek tedavi ettirebiliyor.

 

Balikesirde Sokak Hayvanlari Yalniz Degil 6

 

Vetbulans 7/24 Görev Başında

Tam donanımlı hayvan ambulansı VETBULANS ile de 7/24 kaza sonucu yaralanan veya hastalanan sahipsiz sokak hayvanlarının imdadına koşan Büyükşehir Belediyesi, en yakın bakımevine ivedilikle ulaştırılmasını sağlayarak can kayıplarının en aza indirilmesini amaçlıyor. İlk müdahalenin ardından Büyükşehir’e ait bakımevlerine götürülen sokak hayvanları sağlıklarına kavuşana kadar burada tedavi ediliyor.

 

Balikesirde Sokak Hayvanlari Yalniz Degil 5

 

Vetbüs 10 Bin, Vetbulans 4 Bin Cana Şifa Oldu

Sokak hayvanlarının daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi amacıyla Büyükşehir tarafından 2022 yılı Mart ayında devreye alınan mobil veteriner kliniği VETBÜS bugüne kadar 10 binin üzerinde sokak hayvanına müdahale ederken; 2022 Temmuz ayında hizmete alınan tam donanımlı hayvan ambulansı VETBULANS günde ortalama 10 vakaya müdahale ederek yaklaşık 4 bin canın yardımına koştu.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu