Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Tekne Alabora Oldu: 1 Ölü Var

Balıkesir’in Marmara Adası’nda tekne fırtınanın etkisi altında kaldı. Ardından da, tekne alabora oldu.

 

Balıkesir’de Tekne Alabora Oldu: 1 Ölü Var.. Balıkesir’in Marmara Adası’nda tekne fırtına etkisi altında kaldı. Ardından, tekne alabora oldu. 4 kişi tekne ile gezintiye çıktığı sırada fırtınanın etkisinde kaldı. Teknenin alabora olması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Balıkesir'De Tekne Alabora Oldu: 1 Ölü Var

Edinilen bilgiye göre, Marmara Adası Çınarlı Mahallesi liman girişinde gezintiye çıkan 4 arkadaşın bulunduğu tekne fırtına sebebiyle alabora oldu. Teknede yer alan 4 kişiden 3’ünü ekipler kurtardı. Dahası, denizden baygın şekilde çıkan Seyfi Sercan Kalyoncu (38) ise Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki oldu. Kalyoncu, hastanede olan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, olayla ilgili inceleme başladı.

Yat ve tekne aynı mı?

Tekne ile yat günümüzde birbirinden farklı amaçlar için kullanıldığı düşünülen terimlerdir. Bilinenin aksine, tekne ile yat arasında çok da bir fark yoktur. Temel itibariyle ikisi de aynı ürün grubundan sayılır. İkisi de tekneler kategorisine değerlendirilir.

Balikesirde Suruklenerek Tekne Batti 1 Olu 2

Tekne ile gemi arasındaki fark nedir?

Gemiler genellikle teknelerden daha büyüktür. Fakat, ikisi arasında evrensel olarak kabul edilen bir ayrım yoktur. Gemiler genellikle denizde teknelerden daha uzun süre kalır.

Yat için ehliyet gerekir mi?

Tekne ehliyeti, motor gücü 10 beygir ve altında olan tekneler için zorunlu bir şart değildir. 10 beygir ve üzeri olup 2,5 metre ve 24 metre boyutları arasındaki ölçüye sahip tekneler ise tekne ehliyetine ihtiyaç duyar. Bu belge ile gezi ve spor faaliyetleri yürütür. Ticari kullanım için uygun değildir.

Deplasman tipi tekne ne demek?

Teknenin kütlesi ile suyun yer değiştirmesine deplasman denir. Deplasman gövdeyi genellikle yolcu gemileri ve yelkenli teknelerde görürüz.

..Balıkesir’de Tekne Alabora Oldu: 1 Ölü Var..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu