Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de Uzmandan Veliye Farkındalık Eğitimi

Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Disleksi Farkındalık Haftası etkinliği, ilçenin önde gelen yetkilileri ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. Balıkesir’de Uzmandan Veliye Farkındalık Eğitimi...

Balıkesir’de Uzmandan Veliye Farkındalık Eğitimi

Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Disleksi Farkındalık Haftası etkinliği, ilçenin önde gelen yetkilileri ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

İki Uzman Eğitim Verdi

Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in de katılımıyla Beşeylül İlköğretim Okulu toplantı salonunda gerçekleşen etkinlik, Dr. Ali Furkan Duman ve Aile Destek Merkezi’nden Psk. Dan. Müge Kılıç tarafından gerçekleşti.

Veliler Farkındalık Kazandı

Etkinlik kapsamında, 1 ve 2. sınıf öğrenci velilerine disleksi hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Disleksi, öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların karşılaştığı bir durum olup, erken teşhis ve farkındalık önemli olduğu hakkında velilere bilgi verildi. Bunun yanında disleksi ile başa çıkma ve çocuklarını destekleme konularında eğitim verildi.

Balıkesir’de Uzmandan Veliye Farkındalık Eğitimi

Kaymakam Köken’den Bilinç Vurugusu

Ayrıca, katılımcılara disleksi ile ilgili broşürler dağıtıldı ve soruları yanıtlamak için uzmanlar hazır bulundu. Program, Kaymakam Muammer Köken’in disleksi hakkında farkındalık konuşmasıyla sonlandırıldı. Kaymakam Köken, disleksiye dikkat çekerek, toplumun bu konuda daha fazla bilinçlenmesinin önemini vurguladı.

 

 

Haber: Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu