Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemSiyaset

Balıkesir’de Yarın 5 Bin 429 Personel Görevde

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı’nda il genelinde seçim güvenliği için alınan kararlar açıklandı.

Balıkesir’de Yarın 5 Bin 429 Personel Görevde

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı’nda il genelinde seçim güvenliği için alınan kararlar açıklandı. Toplantıda, 31 Mart günü alınacak önlemler için kararlar paylaşıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, kolluk kuvvetleri personelleri ve görevli kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olarak daha önce alınan tedbirler tekrar değerlendirildi. Vali Ustaoğlu, vatandaşların özgür iradelerinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. İlimiz genelinde seçime girecek 34 siyasi partinin faaliyetleri, güvenlik tedbirleri kapsamında emniyet ve jandarma birimleri tarafından takip edilecek.

Vali Ustaoğlu ayrıca, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde il genelinde 998 bin 1 seçmenin, bin 150 oy verme alanında, 3 bin 525 sandıkta oy kullanacağını ve 16 adet seyyar sandık oluşturularak rahatsızlıklarından dolayı oy kullanamayacak vatandaşların oy verme işlemlerinin ikametlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kepsut, Burhaniye ve Bandırma’da bulunan cezaevlerinde oy kullanma için toplam 6 adet sandık kurulacağını ifade eden Vali Ustaoğlu, il genelinde siyasi partiler ve bağımsız adaylar tarafından açılan 144 Seçim İrtibat Bürosu’nun güvenli bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi.

31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlerde vatandaşların huzur ve güven içerisinde oy vermelerini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 bin 16 personel ve 341 araç, İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 bin 326 personel ve 547 araç, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da 87 personel ve 10 sahil güvenlik ve kontrol botu, 1 mobil radar, 1 dalış timi ve 7 kara aracı ile toplamda 5 bin 429 personel ve 906 kara ve deniz taşıt aracının görev alacağı belirtildi.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir Büyükşehir Seçimlerinde Sosyal Medya Çekişmesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu