GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Zeytinyağı Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Balıkesir’de zeytinyağı çiftçinin yüzünü güldürdü

 

Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezleri Balıkesir’in Burhaniye, Havran, Edremit ilçelerinde, zeytinyağı çiftçinin yüzünü güldürdü.

 

Balikesirde Zeytinyagi Ciftcinin Yuzunu Guldurdu 01

Nermin Gelbal Gökduman, “Rekolte ve Ürün Kalitesi Sevindiriciydi”

Türkiye’nin altın madalyalı zeytinyağını üreten ve uluslar arası bir çok ödül alan Nermin Hanım Zeytinliği sahibi Nermin Gelbal Gökduman, “hem rekolte hem ürün kalitesi sevindiriciydi” dedi. Gökduman, özellikle ürün kalitesinin, ulusal ve uluslar arası derecelerde önemli rol oynadığını belirtti. Nermin Hanım Zeytinliği’nin ürettiği ürünler büyük rağbet görüyor. Ancak, tamamen organik üretilen ve ödüllü filtresiz erken hasat zeytinyağına olağanüstü talep oluyor.

Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, “Bu sene, geçen seneye göre çiftçinin yüzü güldü”

Fiyatların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, eski yıllarda bir litre yağın bir kilo peynire eşdeğer fiyattan satıldığını anlatırken, şimdilerde de zeytinyağı fiyatlarının peynire yaklaştığını söyledi. Üreticinin yüzünün güldüğünü anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, “Bu sene, geçen seneye göre çiftçinin yüzü güldü” dedi.

Balikesirde Zeytinyagi Ciftcinin Yuzunu Guldurdu 02

 

Üretici Sinem Çağıl, “Buranın Rüzgarları, Oksijeni, Zeytine Hakkını Veriyor

Üreticilerden Sinem Çağıl da, “Biz de zeytinyağı satıyoruz. Üretimini de yapıyoruz. Burhaniye, Kuzey Ege’deki en kaliteli zeytin yağlarının üretildiği bölge. Buranın rüzgarları, oksijeni, zeytine hakkını veriyor bence. Bu sene zeytinyağı, uzun zaman sonra ilk defa üreticinin yüzünü güldürdü. Hem rekolte iyi hem de fiyatlar iyi.

1 Kilo Zeytinyağı, 1 Kilo Peynir Fiyatına Geldi

Yağ bu sene her şeyden daha kıymetli. Eskilerin söylediği gibi bir kilo zeytinyağı bir kilo peynire denk gelmeye başladı” dedi. Yılmaz Özcan ise, “Kendi zeytinlerimizden emek vererek değerlendirdiğimiz zeytinlerimizden, fabrikada kaliteli yağ üretimini sağlıyoruz. Bu ürünleri de çevremize duyurarak kendi imkanlarımızla satıyoruz. Bu sene fiyatları 70 lira olarak belirledik” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu