Görüntülü Haberler

Balıkesir’deki Öğrenciler İçin Tarımsal Üretim Yapabilecekleri Alan

Balıkesir’deki Öğrenciler İçin Tarımsal Üretim Yapabilecekleri Alan

 

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin tarımsal üretimi öğrenmesi için yeşil alan ve sera hazırladı. Öğrenciler bu alan sayesinde tarımsal üretimi de öğrenecek.

 

 

 

Toprakla ve Doğa İle İç İçe Eğitim

Hazırlıklar, Küçükköy Mahallesi’ndeki Necmi Komili İlkokulu ve Ortaokulu’nda, “Başka Bir Okul Mümkün” projesi kapsamında gerçekleşti. Ayrıca, projeye Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner’de destek oldu. Projeyle ilgili okulda düzenlenen toplantıya katılan Boyner, burada bir konuşma da yaptı. Boyner, öğrencilerin toprakla ve doğayla daha fazla iç içe eğitim alabilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

 

Ümit Boyner, bu projeyle okulun, öğrencilerin doğada çalışabilecekleri, tarım eğitimi alabilecekleri alan haline geldiğini belirtti. Boyner, “Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de destek aldık. Ayrıca, Proje Koordinatörlüğünü peyzaj mimarı Aybike Zengin yaptı. Dahası Ayvalık, doğasının yanı sıra, sürdürülebilir yeşil ekonomiye geçiş açısından önemli bir merkez özelliği de taşıyor. Bu potansiyelinden dolayı bu ilçede gerçekleştirdik” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır da okulun 29 dönümlük kullanım dışı bahçesinin 9 dönümlük bölümünün hem yaşam alanı hem de eğitim alanı olabilmesi için Boyner’in verdiği destekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Öğrencilerin oyun parkurunda vakit geçirip yeşil alan ve seralarda bitki yetiştirmelerini amaçladıklarını anlatan Bahadır, şunları kaydetti:

“Bir bitkinin yetiştirilmesi ile üretilmesine ait serüvenini öğrencilerimize aktarmak istiyoruz. Elbette, daha sonrasında geri dönüşüme kazandırılmasına ait süreci de öğrencilere aktarmak istiyoruz. Zaten bu, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarında var olan bir çalışmadır. Alandaki meyve ağaçlarının ürün vermesiyle bunların satışından elde edilecek gelirin, hem okula hem de projede yer alan öğrencilere verilmesi öngörülüyor. Ümit Boyner hanımefendiyle okul aile birliği, vasıtasıyla iletişim kurduk. Bu konuda yaklaşık 450 bin liralık ekonomik destek verdiler. Okul bahçesindeki çalışmaları, Ümit hanım kendi ekibiyle yürüttü. Her şey tamamlanana ve bize teslim edilinceye kadar kendisi bizzat ilgilendi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu