Özel HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Genç Kardeşlerin Ritmi Balıkesir’in Kalbinde Atıyor

Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi içinde yer alan Dr. Necmettin Erbakan Meydanı'nda, müziğin ritmiyle dolu bir yaşam sürdüren genç kardeşler Sercan Yamalı (25) ve Yalçın Yongacı (27), darbuka sesleriyle şehrin kalbinde hayatı renklendiriyorlar.

Genç Kardeşlerin Ritmi Balıkesir’in Kalbinde Atıyor

Genc Kardeslerin Ritmi Balikesirin Kalbinde Atiyor 1
Genç Kardeşlerin Ritmi Balıkesir’In Kalbinde Atıyor

Darbuka Tutkusu: Sercan Yamalı’nın Hikayesi

Sercan Yamalı, darbuka çalmaya olan tutkusunu 11-12 yaşlarında keşfettiğini ifade ediyor. Ankara’da bir restoranda amcasının keman çaldığı bir gün, amcasının yanına giderek tanıştığı darbuka çalan Nesim abi, Yamalı’yı bu enstrümana çekti. O günden beri darbuka çalmanın kendisi için bir tutku haline geldiğini belirten Yamalı, insanların sıkıntılarını unutturarak kendilerine eşlik etmelerinin kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

Genc Kardeslerin Ritmi Balikesirin Kalbinde Atiyor 2
Genç Kardeşlerin Ritmi Balıkesir’In Kalbinde Atıyor

Ekonomik Zorluklara Rağmen İşlerine Bağlılar

Son dönemde ekonomik zorluklara rağmen müzikleriyle hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten Yamalı, piyasanın zorluğuna rağmen sevdikleri işi yapmanın önemine vurgu yapıyor. Her gün öğlen 2’den akşam 8’e kadar meydanda müzik yaparak geçimlerini sürdürdüklerini dile getiren Yamalı, bu tutkulu yaşam tarzının getirdiği zorlukları aşmak için çaba gösterdiklerini ifade ediyor.

Esnafın Çağrısı: Ritm Dolu Müzikleriyle Destek Olun

Dr. Necmettin Erbakan Meydanı’nda ritm dolu müzikleriyle hayatlarına renk katan kardeşler, çevrelerindeki insanları da mutlu etmeye çalışıyorlar. Esnafın çağrısıyla destek bekleyen Yamalı ve Yongacı kardeşler, tüm müzikseverleri bu eşsiz deneyimi yaşamaya ve kendilerine destek olmaya davet ediyorlar.

Haber: Buse Tuncay

Müzikte Yapay Zeka Devrimi Başlıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu