GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BALIKESİR’DEN SOYLU VE BAHÇELİ’YE YAYLIM ATEŞİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin haftasonu gerçekleştirdiği kongrelerinde CHP Milletvekillerinin sözleri gündeme oturdu.

CHP’li Vekil Mehmet Tüm, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘ ‘O Soysuz’ İfadesini Kullandı. Koltuğu hemen terk etmeli’ dedi. Tüm MHP lideri Bahçeli içinse, ‘Dönek. Tarih seni ne diye anacak. Diktatörün Koltuk değneği oldun’ ifadeleri ile sert eleştirdi.

SİYASİ RUH TERÖRİST SEVİCİ ANLAYIŞ

CHP’li vekil Tüm’ün ,MHP Lideri Devlet Bahçeli için kullandığı sözlere MHP Balıkesir İl Başkanlığından ve MHP’li tek Belediye Başkanı Osman Kılıçtan anında yanıt geldi. Milliyetçi Hareket İl Başkanı ‘şu an içinde bulunduğun siyasi ruh terörist sevici anlayışın hafsalası almaz. Doğu’da terörist cenazesine , batıda şehit cenazesine katılmak neyin aklıdır, nasıl bir izahı vardır. Atatürk’ün partisiyiz ifadesinin arkasına sığınarak bölücü seviciliğinizi gizleyemezsiniz. Ayrıca MHP seçmeninin oy tercihi ve vatan sevgisi anlamak seni aşar… Siyasi şovunuza MHP Lideri S.N. Devlet Bahçeli’yi alet etmek hadsizliktir’ dedi.

ALKIŞLAYIN KORKUYORLAR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ında gündeminde  meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordukları sorulara cevap alamadıkları iddiası vardı. Korkuyorlar diyen Milletvekili Akın, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında ‘Eeey Kılıçdaroğlu, Eeey Cumhuriyet Halk Partisi’ diyor. Neden ? Kokuyorlar. Bu işi 2019’da bitirme zamanımız. Alkışlayın dedi ve konuşma yaptığı kürsüye vurarak güçlü bir alkış istedi. ‘Alkışlayın korksunlar’ dedi.

KILIÇ£TAN KESKİN ÇIKIŞ ‘BİZ SENİN SAFINI DA TARAFINIDA BİLİRİZ’

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç için çarpıcı bir değerlendirme ile ‘haddini bil…’dedi.

 

 

 

BALIKESİR’DEN SESLENDİ AĞIR KONUŞTU

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Ahmet Akın’ın hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı. Vekil Tüm, ‘ O soysuz olan içişleri bakanı diyor ki; ‘Sayın Kılıçdaroğlu senin işin bitti’ diyor. Bende buradan sesleniyorum. Bir İçişleri bakanı çete reisi gibi konuşursa o ülkede huzur olabilir mi? Biz bırakın Kılıçdaroğlu’nun işinin bitmesini. Kılıçdaroğlu’na zarar dokunduğu zaman yerle bir ederiz kendilerini. ’dedi.

CHP Milletvekili Mehmet Tüm, ‘Bizim hiçbir Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız rant peşinde koşmaz.Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün,Nazım Hikmet’in geleneğinden geliyoruz.İdam sehpasına giden Deniz Gezmiş’in geleneğinden geliyoruz’dedi.MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye Balıkesir’den seslendi. Hedefinde sadece MHP lideri yoktu .İçişleri Bakanı Süleyman Soylu içinde ağır ifadeler kullandı.

TÜM ‘OY VERENLERE YAZIK ACIYORUM’

Devlet Bahçeli çıkmış Deniz Gezmiş için terörist diyor. Senin gibi dönek değil. Bir yıl önce Tayyip Erdoğan’a söylediğini hatırla. Deniz Gezmiş bu ülkenin bağımsızlığı için emperyalizm için idam sehpasına gitti. Sen kimsin ki Deniz Gezmişlere laf söyleyeceksin. Tarihte o bir kahramandır. Tarihte seni kim anacak? Olsa olsa bir diktatörün koltuk değneği oldun sen. Sana oy veren o gençlere yazık olsun. Sana oy verenlere acıyorum.

‘OY TERCİHİ VATAN SEVGİSİNİ ANLAMAK SENİ AŞAR’

MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par, Tüm’ün sözlerine sosyal medyadan anında yanıt verdi.P ar, ‘Bu gün katıldığı partisinin bir toplantısında şaşkınca, uslubsuzca ifadeler kullanarak Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli ye ve MHP ye oy verenlere seslenmiş ,Öncelikle şunu belirtmek isterim Devlet Beye laf yetiştirmek senin haddine değil.Konunun özünde şu var , Rıdvan Dilmen in , Cumhurbaşkanı Erdoğan a parkasız deniz gezmiş ifadesine Devlet Beyin tepkisini irdelemek istemiş ancak saçmalamıştır…Deniz gezmiş 1971 yılında Ankara Emek te banka soygunu yapmış bunun neticesinde idam edilmiş bir kişidir , kaldı ki meclis oylamasında şu anda tüm ün temsilcisi olan siyasi partinin bir rivayete göre 97 , meclis tutanaklarına göre 28 inin onay verdiği oturum neticesinde idamı söz konusudur. Bu hal ile hallenen bir şahsın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile özdeşleştirilmesi kendini bilmez bir hadsizliktir ve Devlet bey kişiye haddini bildirmiştir. Kişi sana göre kahramandır , tarihi gerçeklerde ortadadır. İlaveten Liderimiz Devlet Bahçeli’nin AKP nin yanlış politikalar izlediği dönemdeki ifadelerine atıfta bulunarak Akp ye yanaşmak ve dönmek ile itham etmiştir.Milliyetçi Hareket Partisi geçmiş ve şu an ki duruşunda hiç bir farklılık göstermemiştir , açılım sürecinde ki eleştirilerinin ne kadar doğru olduğu bu gün tamamen ortaya çıkmıştır. Şu an da hükümet terörle mücadele ediyor ve ülke geleceği ile alakalı isabetli kararlar alıyor bu da şu anlama gelir Vatanseverlik gereği yanlışa dur , doğruya destek olmak gereklidir. MHP nin siyaset anlayışı budur. Ancak bunu şu an içinde bulunduğun siyasi ruh terörist sevici anlayışın hafsalası almaz…Doğu’da terörist cenazesine , batıda şehit cenazesine katılmak neyin aklıdır , nasıl bir izahı vardır.Atatürk’ün partisiyiz ifadesinin arkasına sığınarak bölücü seviciliğinizi gizleyemezsiniz…Ayrıca MHP seçmeninin oy tercihi ve vatan sevgisi anlamak seni aşar…Siyasi şovunuza MHP Lideri S.N. Devlet Bahçeli’yi alet etmek hadsizliktir.Kendini bilmez ifadeleri tümüyle iade ediyor , Bir daha Devlet Bahçeli adını ağzınıza alırken daha dikkatli davranmanızı tavsiye ediyoruz… ‘ifadelerini kullandı.

HADDİNİ AŞMA İŞİNE BAK!

Balıkesir’in tek MHP’li Belediye Başkanı Osman Kılıç ‘Biz senin safınıda tarafınıda biliyoruz Sayın Tüm Haddini aşma işine bak sen kim Ülkücü Hareketin Lideri Saygıdeğer Genel Başkanımız Sayın Dr Devlet BAHÇELİ beyi ağzına almak kim …!’ifadelerini paylaştı ve teşkilatıyla anında kenetlendi ve Bahçeli’ye laf söyletmeyiz mesajı verdi.

İÇİŞLERİ BAKANINA SESLENİYORUM DEDİ AĞIR İFADELER KULLANDI

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İçişleri Bakanının bizim Genel Başkanımızı tehdit ettiği bir dönemi yaşıyoruz. ’Dedi. Sert ifadeler kullandı. Tüm ‘ O soysuz olan içişleri bakanı diyor ki; ‘sayın Kılıçdaroğlu senin işin bitti’ diyor. Bende buradan sesleniyorum. Bir İçişleri Bakanının görevi vatandaşın canını, mal güvenliğini sağlamak değil midir? Bir İçişleri bakanı çete reisi gibi konuşursa o ülkede huzur olabilir mi? Barış olabilir mi? Bir gün dahi geçmeden Süleyman Soylu o koltuğu terk etmeli. Biz bırakın Kılıçdaroğlu’nun işinin bitmesini. Kılıçdaroğlu’na zarar dokunduğu zaman yerle bir ederiz kendilerini. Bunu bilsinler.

‘MİLLİ İRADE YOK ERDOĞAN İRADESİ VAR ’

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ‘ ülkeyi tek diktatör adam, tek diktatör yönetiyor’. Ülkede milli iradeden söz edemezsiniz. Bir tane milli irade vardır. O da Tayyip Erdoğan iradesi. Onun dışında irade yok’ İstediği insanın malına mülküne el koyuyorlar. Sivil darbe ile OHAL İlan ederek istediği adamın malına mülküne el koyuyorlar. İstediği insanları cezaevine kapatıyorlar. Bu ülkede 180 gazeteci, barış isteyen öğretim görevlileri içerde. Ben işime dönmek istiyorum diyen Nuriye, Semih ölümle karşıkarşıya .

KORKUYORLAR!

Mecliste Bütçe görüşmeleri sürüyor.’ Görünen tablo öyle bir tablo ki’ diyen, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise, İçİşleri Bakanının suçlu olduğunu ve sordukları sorulara yanıt veremediğini iddia etti. Yalan söyledi, iftira etti’ dedi. Gece yatıyor Kemal Kılıçdaroğlu, Gündüz Kalkıyorlar Kemal Kılıçdaroğlu’ ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında ‘Eeey Kılıçdaroğlu, Eeey Cumhuriyet Halk Partisi’ diyor. Neden ? Kokuyorlar. Bizim şimdi birlik olma zamanımız ve bu işi 2019’da bitirme zamanımız. Alkışlayın diyerek kendisini dinleyenler güçlü bir alkış isteyen Milletvekili Akın ‘Alkışlayın korksunlar’ dedi.

‘İNCİRLİĞİN ELEKTRİĞİNİN KESİLDİĞİNİ 1 HAFTA ÖNCEDEN BİLİYORDUK’

Önceki dönem Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, ‘ Ben sosyal demokratım diyen, Atatürkçüyüm diyenler sizlere sesleniyorum. Önce bağımsızlığı savunmamız lazım. Yaşadığımız darbe girşimi kutuplaşmalara neden oldu ve Uluslararası bir yere geldi. Darbe girişimi başarılı olsaydı artık Cumhuriyetin ilkelerini unutun bambaşka bir Türkiye vardı. Biz İncirliğin elektriğinin kesildiğini bir hafta önce öğrendik. Gazeteler yazdı. Yaşanan darbe girişimi bugüne kadar olan darbe girişimleri arasındaki en ciddi darbe girişimidir. Çünkü Türkiye bir ülkeler grubundan başka bir ülkeler grubundandır ve buna eksen kayması denir. Bir ABD raporunda Orduda 30bin üzerinde askerde 14binin üzerinde tasfiyeden sonra oradaki yapı ,ordunun eski yapısına dönüşmüştür. Ergenekoncu, Balyozcu diye içeriye attıkları düşüncelerin temsilcileri şimdi tekrar görevlerini ve güç dengesindeki yerleri almışlardır. Türkiye ekonomik bir krizin içindedir. Çok uzun sürmeyecektir bu kriz.2019dan sonra belki de Cumhurbaşkanını göremeyeceğiz.’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE ÇOK YAKIN’

CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Sami Sözat gösterilmişti. Bu konuda önceki dönem CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, ‘ kendisi ile bir problemimiz yok ancak yanlış bir karardı yorumunu yaptı. Yüzde 33-34 arasındaki CHP oyu ile yerel seçim öncesi ve sonrasında Edip Uğur ile arasında ne kadar bir farkı var? Yani 16bin oyu geçen Balıkesir’de Belediye Başkanlığını alır. Şartlar uygundur’ dedi. Önceki dönem CHP Milletvekili Gümüş, ‘AKP’de çadır karışık. MHP ‘de çadır kaldı mı belli değil!’ diyerek büyükşehirde başarı görülüyor. Birliktelik refleksini arttırabilirsek’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu