Teknolojiİlçe Haberleri

Balıkesir’den Uzay’a Amatör Telsiz İle Bağlantı!

Balıkesir'in Marmara Adası'nda Saraylar İmam Hatip Lisesi öğrencileri, amatör telsiz kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşma çabası içerisinde.

Balıkesir’den Uzay’a Amatör Telsiz İle Bağlantı!

Balıkesir’in Marmara Adası’nda Saraylar İmam Hatip Lisesi öğrencileri, amatör telsiz kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşma çabası içerisinde. Okul Müdürü Okan Keskin ve Öğretmen Ömer Sağır’ın yardımıyla gerçekleşen bu girişimde öğrenciler, ISS’ten ilk astronotlarından Alper Gezeravcı’dan gelecek bir cevabı bekliyor. Kendi yaptıkları anten ile seslerini Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştırmayı başaran öğrenciler, bu deneyimi büyük bir heyecanla yaşıyor.

Balıkesir'Den Uzay'A Amatör Telsiz İle Bağlantı!

Marmara Adası’nda bulunan Saraylar İmam Hatip Lisesi, “Sağım Hijyeni ve Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Projesi” kapsamında 162 manda üreticisine destek sağladı. Proje kapsamında öğrencilere yüzde 100 hibeli Sağım Hijyen Seti ve Çiğit Tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler hijyen eğitimini tamamladıktan sonra dağıtılan malzemelerle süt üretimine destek olacak.

Okul Müdürü Okan Keskin, öğrencilerin büyük bir gayretle astronotlara seslerini ulaştırmaya çalıştıklarını ve bu etkinliğin öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını belirtti. Öğrencilerin uluslararası uzay istasyonuyla bağlantı kurma heyecanını yaşadığı bu deneyimin, onlara yeni ufuklar açtığını ifade etti.

Balıkesir'Den Uzay'A Amatör Telsiz İle Bağlantı!

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu