Gündem

“Balıkesir’e Kazandırdım”

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki tarafından dile getirilen; ‘A. Edip Uğur’un danışmanları rant mı sağlıyor?’ söylemlerine cevap veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur,  söz konusu edilen 460 dönüm araziyi vekalet verdiği danışmanına, Balıkesirliler adına satın aldıklarını ve kamu menfaati sağlandığını söyledi.

 

 

Hakkında çıkan, ‘A. Edip Uğur’un danışmanları Mehmet Ali Ergin ve Caner Bingöl, gayrimenkul portföy şirketinde yöneticiler. 1\5000’lik plandan rant sağlıyorlar’ iddiaları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, iddialara sert cevap verdi. ‘Onların yaraları var’ diyerek hakkındaki iddiaları yanıtlayan Başkan Uğur, ‘Bu hesaplar ahirete kalmaz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Danışmanlarım Alanlarında Uzmanlar’

Danışmanlarıyla ilgili iddialara cevap veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ‘Bir süredir kamuoyunda şahsım ve danışmanlarım hakkında çeşitli iddialar gündeme getiriliyor. Kamuoyunda, iftira, tezvirat ve hakaret seviyesine ulaşan bu ithamlara yanıt verme gereği zuhur etti. Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu olan ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisansı yapan Mehmet Ali Ergin, çeşitli yatırım gruplarına danışmanlık veren, yerli ve yabancı fonlara yön veren, uzmanlığı ve bilinirliği ile Balıkesir’e kazandırmak bizim için çok önemliydi. Mehmet Ali Ergin bir memur değil, private equity benzeri fonları yöneten, yatırımlara yön veren, Dubai’de yatırımcılara ders veren bir uzmandır. Keza Caner Bingöl, mimarlık ve şehir planları alanında ihtisas yapmış; birçok kentsel dönüşüm zirvesinde konferanslar vermiştir’ ifadelerini kullandı.

 

‘Onların Yarası Var’

‘Bize iftira atanların yaraları var’ diyen Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Bize iftira atanların yarası var. Bunlar kendi parsellerini imara açmak isteyenler, mevzi planlarla sadece kendilerine menfaat üretmek isteyenler. Biz ne yaptık, Balıkesir merkezinin bütününü planladık. Şahıs-parsel ayırmadan bütün gelişme alanlarını planladık.’

 

‘Eski Günler Geride Kaldı’

Kendisi ve ekibinin her türlü rantın karşısında durduğunu söyleyen Başkan Uğur, ‘Rantı tabana yaydık, halka yaydık. Eski günler geride kalmıştır. Bir zümrenin servetine servet kattığı, rüşvetlerin döndüğü bir devir kapanmıştır. Her şeyimiz açık ve şeffaf. Şehrin ürettiği değeri Balıkesirlilerin tümüne, belediyemize ve ülkemize kazandıracağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden heybelerini dolduramayanların saldırılarına boyun eğecek değiliz. Madden de manen de tatmin olmuş bir insanım. Ne ben ne ekibim ne harama el atarız, ne harama göz yumarız. Bu böyle biline’ ifadelerini kullandı.

 

‘Danışmanlarımı İftiralarla Yıpratamazsınız’

Danışmanlarının Balıkesir için büyük bir şans olduğunu söyleyen Başkan Uğur şu ifadeleri kullandı; ‘Taş taş üstüne koymayan bu isimler,  bize danışmanlık veren ve fikirleri ile belediyemize her yıl büyük gelirler sağlayan isimlere saldırmakla, hatırım gereği Balıkesir’e hizmet eden danışmanlarıma iftiralar atmak Hak nazarında günahtır, vebaldir. M. Ali Bey ve Caner Bey Balıkesir için bir şanstır. Liderliğimde, fikirlerinden istifade ederek Balıkesir’i dünya şehirleri ile yarışır projeler üretiyoruz. Marifet iltifata tabidir. Hizmetleri için teşekkür dahi beklemeyen çalışma arkadaşlarımı; bir de iftiralarla yıpratamazsınız. Uzmanlıkları ile RE-PIE (ripay) şirketi ile yeri-yabancı fonlar toplayıp yöneten bu isimler; ticari hayatlarındaki başarılar nedeniyle danışmanım olmuşlardır. RE-PIE henüz Balıkesir’de herhangi bir yatırım yapmamıştır. Keşke yapsalar. Keşke topladıkları fonları Balıkesir’e de yönlendirseler.’

 

‘Kendileri Alamayıp İftira Atıyorlar’

Balıkesir’in gelişmesini istemeyenlerin iftiralar attığını söyleyen Başkan Uğur, ‘Yine söylüyorum, 1 metrekare yer aldıysam istifa etmeye hazırım. Danışmanlarımın üzerine 1metrekare tapu varsa onlar da istifa ederler. Tüm bu iftiralar Balıkesir’in gelişmesini istemeyen, şahsi rantlarını kamu menfaatinin önüne koyan zihniyetten kaynaklanmaktadır. Balıkesir halkının zenginleşmesini istemeyenlerdir. Bu araziyi kendilerine almak isteyip de BALTOK’a, belediyeye, Balıkesirlilere kaptıranlar rahatsız olmuş olabilirler’ ifadelerini kullandı.

 

‘Sözleşmelerine Aykırı Uygulamaları Olmadı’

ENSpd firması hakkındaki çıkan iddiaları da yanıtlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı projeleri ihalesini Artı Proje kazanmıştır, hizmet vermiştir. Master Planlama, Dursunbey ilçemizin imar planlarını yapmaktadır. Erme Harita hâlihazırlarımızı üretmiş, Analiz Zemin, jeolojik etütlerimizi yapmıştır. TEB Mimarlık Çayderesi projemizin birinci etabını; ArtıEksi firması Çayderesi’nin ikinci etabını çizmiştir. Prodizayn firması, Marmara Adasındaki park projemizi üstlenmiştir. Toptancı hali ve Çamlık projesi de ENSpd tarafından çizilmiş, Karesi ve Altıeylül ilçelerinin nazım imar planı ihalesi ENSpd firmasında kalmıştır. ENSpd firması, diğer birçok firma gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ilgili mevzuat çerçevesinde düzenlediği ihalelerde; girip kazandıklarını yüklenmekte ve yapmaktadırlar. Bu güne kadar sözleşmelerine aykırı bir uygulamaları da olmamıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yapım ve hizmet alanlarında birçok firmadan alım yapmaktadır. ENSpd de ilgili mevzuat çerçevesinde faaliyet gösteren; çalışmalarından memnun olduğumuz bir yüklenicidir’ ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu