Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’e Yeni Ulaşım Vizyonu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Balıkesir’e Yeni Ulaşım Vizyonu

Bakan Uraloglundan Deprem Tahliyesine Iliskin Aciklama 3
Balıkesir’E Yeni Ulaşım Vizyonu

Hızlı Tren Projesi Detayları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Manisa’da yapımına yeniden başlanan Gördes-Akhisar karayolunda incelemelerde bulundu. Bandırma ilçesinde hayata geçirilecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine dair detayları paylaşan Bakan Uraloğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Yatırımlarımız, ulaşımın farklı modlarını içermekte olup, Bandırma – Bursa – Yenişehir – Osmaneli Hızlı Tren Hattı projesiyle Bursa’yı demiryoluyla buluşturuyoruz.

519 Yolcu Kapasitesi Olacak

Türkiye’deki yüksek hızlı demiryolu projelerine değinen Uraloğlu, TCDD tarafından 2003 yılında başlatılan Ankara – İstanbul arasındaki illeri kapsayan yüksek hızlı demiryolu projesine vurgu yaptı. Yüksek Hızlı Tren setlerinin özelliklerine de değinen Bakan Uraloğlu, çok yüksek hızlı tren setlerinde toplam 519 yolcu kapasitesi bulunduğunu belirtti.

“105 milyon lira tasarruf sağlayacağız”

Yapılacak olan YHT projesinin tamamlanmasıyla, ulaşım süresinde önemli bir kısalma sağlanacağını dile getiren Uraloğlu, “Proje ile mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece, zamandan 75 milyon lira ve akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi.

Balıkesir Ulaşım Altyapısı Gelişmeleri

Balıkesir’in ulaşım altyapısındaki gelişmelere vurgu yapan Bakan Uraloğlu, Manisa ile bağlantılı olarak şu bilgileri verdi:

“Manisa’nın ulaşım ve iletişim altyapısının gelişimi için yaklaşık 92 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Manisa’yı; İzmir’e, Uşak’a, Balıkesir’e ve Denizli’ye bölünmüş yollar ile bağladık. İstanbul-İzmir Otoyolu kapsamında Manisa’ya 125 kilometre otoyol kazandırdık. İzmir-Manisa arasındaki seyahat süresini 15 dakikaya düşürdük.”

Haber Merkezi

Balıkesir’e Yeni Ulaşım Vizyonu

Bakan Uraloğlu Kuzey Marmara Otoyolu’nda İncelemeler Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu