GündemSiyaset

‘’BALIKESİR’İ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ’’

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, eğitim sistemi ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Balıkesir gündeminde yer alan su kesintisi ve Balıkesirspor maçının tatil edilmesini değerlendirdi. ‘Yıl 2018 su kesintisi var’ diyen Sarı, ‘Balıkesir’i en iyi şekilde yöneteceğiz’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de eğitim sisteminin her geçen gün kötüye gittiğini ve öğrencilerin umutsuzluğa düştüğünü belirten Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, okullar açılmasına rağmen liselere binlerce öğrencinin yerleşemediğini dile getirdi. Liyakatlı bir eğitim sistemi olması gerektiğini belirten Sarı, eğitimde 1+8+4 sistemini önerdiklerini belirtti. Balıkesir’de dün yaşanan su kesintisini de gündemine alan Başkan Sarı, Balıkesirspor’un Ümraniyespor ile oynadığı maçta bir taraftarın sahaya girerek hakeme saldırmasının Balıkesirspor’a mal edilemez olduğunu dile getirdi.

‘’BALIKESİRSPOR’UN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUZ

Balıkesirspor’un Ümraniyespor ile oynadığı maçta bir taraftarın sahaya girerek hakeme saldırması üzerine maçın tatil edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı; ‘’Uzun bir aradan sonra Balıkesirspor’un kendi sahasında yaptığı ilk maçını seyretmek için 10kolikler taraftar grubunun bulunduğu maraton tribününde Ahmet Akın Balıkesir Milletvekili, spordan sorumlu il başkan yardımcımız Burç Özoğuz ve taraftarlarımız İle keyifli bir maç seyrediyorduk. Fakat devre arasında hakemin düdüğü ile sahaya giren kendini bilmez bir şahsın hakeme yapmış olduğu saldırı Balıkesirspor taraftarına ve Balıkesir’e mal edilemez. Bizler biliyoruz ki 4 yıldır TFF tarafından en centilmen taraftar grubu olarak seçilen taraftar grubumuz ve kulübümüz bu münferit olaydan sorumlu tutulamaz. Balıkesirspor’un ve Balıkesirlilerin üzüntüsünü paylaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’BİZ BALIKESİR’İ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ’’

Dün Sütlüce Mahallesi’nde gerçekleşen boru çatlağının ardından pek çok mahallede su kesintisi yaşandığını söyleyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı; ‘’Yıl 2018 ama şahlanan Türkiye’de, Mutlu insanlar şehri Balıkesir’de yaşanan su sorunu gözler önünde. Bu anlamda tankerlerle su dağıtılıyor. Şehrimiz bu sıkıntıları kaç yıl önce yaşamıştı. Biz geriye doğru gidiyoruz. Ne eğitimde ne üretim anlayışında ilerleyemiyoruz. Şehirde su sıkıntısı yaşatan ve şehri yönetemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunun da çözümü her zaman liyakat. İşini ehline verilmesi. Bunun için önümüzde yerel seçimler var. Artık işi ehlileri alacak ve biz şehrimizi en iyi şekilde yöneteceğiz. Buna da hazırız’’ ifadelerini kullandı.

‘’BİZ VARIZ’’

Eğitim sistemine çözüm getireceklerini söyleyen Başkan Sarı, ‘’18 Milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen ve velilerimiz için dün ilk ders zili çaldı. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı dağ gibi biriken sorunlarla başlıyor. 16 yılda 6 Milli Eğitim Bakanı değişti. Şimdi görev sırası 7. Milli Eğitim Bakanında… Eğitim 81 milyonun sorunudur, gelecek planıdır, umududur. AKP’ye ve tek adamların insiyatifine bırakılmayacak kadar hayati bir konudur. Eğitim sistemini felç edenler boşuna heveslenmesinler, karanlık hedeflerine ulaşamayacaklar. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Eğitim çözümsüz değildir. Biz varız!’’ ifadelerini kullandı.

‘’EĞİTİM BÜTÇESİNDEN KISILMAZ’’

Başkan Sarı; ‘’Eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlanmalı. Okullar açılmadan önce, devlet okullarında okuyan her çocuğa katkı payı olarak 500 TL verilmelidir. Taşımalı eğitime son verilmeli, ikili eğitim kaldırılarak, tam gün eğitim sistemine geçilmelidir. Birleştirilmiş sınıf uygulaması sonlandırılmalıdır. Her okulda öğle yemeği ücretsiz verilmelidir. Velilerden kayıt parası ve okul masrafları alınmamalıdır. Ülkemizin kıt kaynaklarını betona değil beyne kanalize etmeliyiz. Tasarruf tedbirleri kapsamında Milli Eğitime ayrılan bütçeden kesinti yapıldı. Hiçbir medeni ülkede eğitim bütçesinden kısılarak tasarrufa gidilmez. Ülkenin can damarları kesilerek tasarruf yapılmaz.Aksine krizlerin pençesinden kurtulmak için eğitime daha fazla bütçe ayırmak gerekir. Çünkü eğitime ayrılan pay geleceğe yapılan yatırımdır. Bunun yanı sıra eğitimin bilimsel niteliğini korumalıyız. Laik, bilimsel, demokratik ve herkese parasız eğitim verilmeli. Eğitimde dönüşüm yapılırken partizanca yapılmamalı. Çünkü eğitim partizanca siyasetin uygulama alanı değildir’’ şeklinde konuştu.

‘’1+8+4 SİSTEMİNE GEÇİLMELİ’’

Eğitimde liyakat sisteminin çok önemli olduğunu söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı; ‘’Eğitimde liyakat esas alınmalıdır. Atamalar siyasete değil liyakata bakılarak yapılmalıdır. Geçmişte FETÖ referansıyla yapılan atamaların, ülkemizi büyük problemlerle karşı karşıya bıraktığını gördük. Şehrimizden bir örnek vermek gerekirse Şimdi de sebebi ve nedeni ne olduğu belli olmayan gerekçelerle yönetmeliklere aykırı bir şekilde Ayvalık ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürleri atanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı idareci atama yönetmeliğinde yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olma ve 2 yıl şube müdürlüğü yapma şartı olmasına rağmen bu atanan müdürler bu şartlara uymamıştır. AKP usulsüz bir şekilde atamaları yapmıştır’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu