Özel HaberlerGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Doğal Hazinesi Papatya Çayı

Balıkesir, doğal zenginlikleriyle ünlü bir şehir olarak adından söz ettirmeye devam ediyor. Şehrin özgün florası, özellikle papatya çayı ile dikkat çekiyor. Papatya çayı, beyaz ve sarı olmak üzere iki farklı türüyle biliniyor. Sağlık ile güzellik alanlarında tercih edilen papatya çayı birçok kişinin birinci tercihi oluyor.

Balıkesir’in Doğal Hazinesi Papatya Çayı

Balikesirin Dogal Hazinesi Papatya Cayi 1
Balıkesir’In Doğal Hazinesi Papatya Çayı

Sarı Papatya Çayı: Doğal Saç Bakımının Sırrı

Balıkesir’in doğal güzelliklerinden biri olan sarı papatya çayı, özellikle kadınların saç bakımında tercih ettiği doğal yöntemler arasında yer alıyor. Uzmanlar, sarı papatya çayının saç rengini açma özelliği ile bilinen bir doğal tonlayıcı olduğunu belirtiyor. Doğal içeriği sayesinde saçlara zarar vermeden kullanılan sarı papatya çayı, kadınların doğal güzelliklerini koruma yolunda güvenilir bir seçenek olarak öne çıkıyor. Balıkesir’de bulunan aktarlarda sarı papatya çayı 45 TL’ye satılıyor.

Balikesirin Dogal Hazinesi Papatya Cayi 2
Balıkesir’In Doğal Hazinesi Papatya Çayı

Beyaz Papatya Çayı: Adet Sancısından Strese Karşı Doğal Çözüm

Balıkesir’in doğal ilaçlarından biri olan beyaz papatya çayı, adet sancılarından stresle başa çıkmaya kadar birçok sağlık sorununa doğal bir çözüm sunuyor. Yerel halk arasında “huzur çayı” olarak da anılan beyaz papatya çayı, kullanıcılarına rahatlatıcı etkiler sunuyor. Ayrıca soğuk algınlığına karşı da etkili olan beyaz papatya çayı, kış aylarında sağlığı korumak isteyenlerin tercihi oluyor. Balıkesir’de bulunan aktarlarda beyaz papatya çayı 25 TL’ye satılıyor.

Balikesirin Dogal Hazinesi Papatya Cayi 3
Balıkesir’In Doğal Hazinesi Papatya Çayı

Merhaba Gazetesi Çalışanlarının da Tercihi: Papatya Çayı

Balıkesir’de gazetecilerinde sevdiği çay çeşidi olan Papatya çayı aynı zamanda mesleğe uygun çay olarakta biliniyor. Stresli olan mesleğin, stresini atmak için günde bir fincan Merhaba Gazetesi çalışanları da papatya çayını tercih ediyor. Genellikle yemekten ziyade içeceklerle geçen gün içinde taze haberler ve taze papatya çayı ile neskafe ve kahve çeşitleri de vazgeçilmez içecekler arasında yer aldı.

Balikesirin Dogal Hazinesi Papatya Cayi 4

Haber: Elif Şahin

Balıkesir’in Lezzet Hazinesi: Kuru Erik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu