Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Dört Bir Yanında Mahalle Karantinası

Balıkesir’in Dört Bir Yanında Mahalle Karantinası

 

Balıkesir’de son bir aydır Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde de görülen vaka artışı sürüyor. Bakanlığın yayınladığı 13-19 Mart verilerinde Balıkesir’de yine artış var. Vaka artışlarının önüne geçmek ve durdurmak için alınan karantinalar ise artarak sürüyor. Balıkesir’in dört bir yanında ki ilçelere bağlı bir çok mahalle karantinada.

 

Vaka 100 Binde Balikesir

Mutant Virüs Artışlarda Etkili Oluyor

Balıkesir’de koronavirüs vakaları nedeniyle karantina uygulanan mahalle sayısı artışlarla birlikte artıyor. Özellikle Balıkesir’in kuzey ilçelerinde görülen mutant virüsün vaka artışında etkili olduğu belirtiliyor. Hatta Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bizzat bunu vurgulayan uyarı mesajları ve açıklamalar yapıyor.

Ancak tüm bu uyarı ve denetimlere rağmen, Balıkesir’de ki yeni vaka artışları sürüyor. Dün gün içinde İvrindi’ye, gece saatlerinde ise Bigadiç’e bağlı birer mahalle daha karantinaya alındı.

İki Mahallede Daha Karantina

Balıkesir Valiliği, gün içinde önce İvrindi’nin Kılcılar Mahallesi’nde, daha sonra ise Bigadiç’e bağlı Elyapan Mahallesinde ki karantinayı duyurdu. Valilik, Her iki mahallede de Covid-19 vakalarının görüldüğünü ve çok sayıda temaslı kişinin bulunduğunu belirti. Ayrıca, kararın salgında bulaş riskinin önüne geçilmesi adına alındığını vurguladı. Valilikten yapılan açıklamada, karantina Kılcılar Mahallesinde 20 Mart saat 18.00 itibari ile, Elyapan mahallesinde 20 Mart saat 18.00 itibari ile başladı.

Haber: Kamil Akyürek

20 Mart Karantina Ilisik

20 Mart Karantina Ilisik 01

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu