Balıkesir Son Dakika Ölüm Haberleriİlçe Haberleri

Balıkesir’in Mağarasında 45 Yıl Yaşayan Hayat Son Buldu

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, 45 yıldır mağarada yaşayan İskender Gündüz yaşamını yitirdi.

Balıkesir’in Mağarasında 45 Yıl Yaşayan Hayat Son Buldu

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, 45 yıldır mağarada yaşayan İskender Gündüz’ün hayatı son buldu. İskender Gündüz, Bigadiç ilçesi Akyar Mahallesi’nde bulunan mağarada tam 45 yıl boyunca yaşamını sürdürdü. Yakınları tarafından sağlanan erzaklarla geçimini sağlayan Gündüz, başka bir yere taşınmak istemiyordu.

Mağarada 45 Yıl

2018 yılında Akyar Mahallesi Muhtarı Evrim Ayhan, İskender Gündüz’ü mağaradan çıkarmaya ikna etmekte başarısız olmuştu. Gündüz’ün akli dengesini yitirdiği düşünülen dönemde bile onu mağaradan çıkarmak mümkün olmamıştı. Ünlü isimlerin de aralarında olduğu kişiler, Gündüz’ü mağaradan çıkmaya ikna etmek için çaba göstermişler, ancak başarılı olamamışlardı.

Balıkesir'In Mağarasında 45 Yıl Yaşayan Hayat Son Buldu

Gündüz, beton evlerde yaşamanın kendisi için uygun olmadığını belirtmiş, doğada yaşamanın kendisi için daha rahat olduğunu ifade etmişti. 2019 yılında Bigadiç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Gündüz için bir kulübe inşa edilmişti. Kulübeye taşınmak istemeyen Gündüz, yetkililerin ikna çabaları sonucunda kulübeye taşınmıştı. İskender Gündüz, 79 yaşında yaşamını yitirdi ve Akyar Mahallesi sakinleri tarafından mahalle mezarlığına defnedildi.

 

 

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu