Gündem

Balıkesir’in Tarihi Camileri Açılışa Hazır

Balıkesir'de, Vakıflar tarafından yürütülen restorasyon, onarım ve bakım çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projeler kapsamında tarihi camiler restore edildi.

Balıkesir’in Tarihi Camileri Açılışa Hazır

Balıkesir’de, Vakıflar tarafından yürütülen restorasyon, onarım ve bakım çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projelerden olan Kepsut Oruç Bey Camii ve Sındırgı Yakup Bey Camii, aslına uygun bir şekilde restore edildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanan çalışmalar sonucunda, ecdat yadigarı bu tarihi camiler, 29 Aralık ve 5 Ocak tarihlerinde ibadete açılacak.

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Mikail Akıllı, yaptığı açıklamada, kültürel mirası gelecek nesillere aktarma misyonu doğrultusunda gerçekleştirilen restorasyon, onarım ve bakım çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Oruç Bey ve Yakup Bey Camii’nin restorasyonunun tamamlanarak ibadete açılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Akıllı, vatandaşların bu tarihi yapıları ilk günkü görkemiyle görmesinin heyecan uyandırdığını vurguladı.

Balıkesir'In Tarihi Camileri Açılışa Hazır

Balıkesir’de yıllara meydan okuyan kültürel değerlerin, özenli çalışmalar neticesinde aslına uygun bir şekilde restore edilip korunduğu belirtilirken, Oruç Bey ve Yakup Bey Camii’nin açılışının bölge halkı tarafından büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandığı bildirildi. Camilerin tarihi ve mimari güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürütülen bu tür projelerin önemine vurgu yapıldı.

Haber Merkezi

Sındırgı Bereket Versin Kooperatifi Fuarda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu