Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Tarihini “Kent Dokusu Rotası’yla” Hissedeceksiniz

Balıkesir ilinin Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in ilçenin doğal ve kültürel mirası ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Ayvalık Kültür Rotaları Projesi’nin ilk etabı olan “Ayvalık Tarihi Kent Dokusu Rotası”  ile ilgili çalışmalar sürüyor.

 

Balıkesir’in Tarihini “Kent Dokusu Rotası’yla” Hissedeceksiniz.. Bu nedenle uzun zamandır rota proje ekibi, saha ve literatür çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Devamında, güzergah ve duraklarla ilgili değerlendirmeler ve revizeleri için bir araya geldi.

Balıkesir'De Tarihin Kokusunu &Quot;Kent Dokusu Rotası'Yla&Quot; Hissedeceksiniz

Proje ekibi, çalışmanın, Ayvalık’ın kültür turizmi potansiyelinin ve koruma kültürü ile ilgili bilinç ve farkındalığın artması, kentin UNESCO sürecine katkı sağlaması için büyük değer taşıdığını vurguladı. Ayrıca, rotaların en kısa zamanda Ayvalık ile buluşacağını belirtti.

Balıkesir'De Tarihin Kokusunu &Quot;Kent Dokusu Rotası'Yla&Quot; Hissedeceksiniz

Başkan Ergin, açıklamasını şöyle sonlandırdı. Yedi ana rota ve tematik ara rotalarla çok kapsamlı bir proje olacak. Ayrıca, uygulamadan önce çalışmalarla ilgili bilgi verileceğini ifade etti. Devamında, “kamuoyu öneri ve değerlendirmelerine sunulacak” dedi.

Tarihi kent dokusu nedir?

Tarihi kent dokuları, geçmişten günümüze gelen tarihi ve kültürel miraslardır. Bu dokular içerisindeki tarihi yapılar, kendine özgü formları ve kent içindeki konumlarından dolayı kenti ayrıcalıklı kılan önemli yapı taşlarıdır.

Süreksiz kentsel doku ne demek?

Kentsel yoğunluğun yüksek olduğu bir diğer sınıf UF_2 kodlu süreksiz yoğun kentsel doku alanlarıdır. Bu sınıf UA veri tabanında konutlar. Yollar ve diğer yapay yüzeylerin yer aldığı sahalar olarak tanımlanmaktadır.

Tarihi rota nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) kültür rotasını, tarihin belirli döneminde yaşanmış. Veya yakın dönemde yapılanve kültürel doğal kaynak değerine sahiptir. Farklı amaçlar ile geliştirilen, ulusal veya uluslararası ölçekte ulaşım koridoru olarak tanımlamıştır.

..Balıkesir’in Tarihini “Kent Dokusu Rotası’yla” Hissedeceksiniz…

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu