Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Yardım Eli Kırgızistan’a Ulaştı

Türk Kızılay, Ramazan Programı kapsamında Kırgızistan'ın Bişkek şehri ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattı.

Balıkesir’in Yardım Eli Kırgızistan’a Ulaştı

Balikesirin Yardim Eli Kirgizistana Ulasti 1
Balıkesir’In Yardım Eli Kırgızistan’A Ulaştı

Yadım Ekibinde Balıkesir Eli

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve Genç Kızılay Siirt İl Başkanı Muhammed Osman Tatlav’dan oluşan heyet, Kırgızistan’a giderek yardım faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Koliler Yardım Bekleyen Ailelere Ulaştı

Heyetin ilk gününde Kırgızistan Kızılay Genel Başkanı Chingiz Dzhakipov ile bir araya gelindi ve Kırgızistan Kızılay Genel Merkezi’nde ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtımı yapıldı. Ardından, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ziyaretler gerçekleştirilerek erzak yardımları yapıldı. Günün sonunda ise Issık Gölü’nde bir medresede düzenlenen iftar programıyla gün tamamlandı.

Balikesirin Yardim Eli Kirgizistana Ulasti 2

6 Çocuklu Aileye Yardım Edildi

Heyetin ikinci gününde ise evi yanan 6 çocuklu bir aile ziyaret edilerek nakdi yardımda bulunuldu. Daha sonra Ahıska Türklerinden ihtiyaç sahibi aileler ziyaret edilip, ihtiyaçları karşılandı. Akşam saatlerinde ise Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Atem Şah’ın ev sahipliğinde Kırgızistan TİKA Koordinatörü Mehmet BODUR ve Ahıska Türkü soydaşlarımızla birlikte iftar sofrasında buluşuldu.

Vefa Borcu Ödendi

Heyet adına konuşan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, bu yardım faaliyetlerinin amacının Kırgızistan’da ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmak ve Türk Kızılay’ın varlığını, desteğini ve muhabbetini hissettirmek olduğunu belirtti. Tanık ayrıca, geçen yıl Türkiye’yi yalnız bırakmayan Kırgızistan halkına karşı bir vefa örneği sergilemek için bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Balikesirin Yardim Eli Kirgizistana Ulasti 3

Haber: Bülten

Ramazanda Kızılay’ın Yardım Eli Balıkesir’e Uzandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu