Özel HaberlerDünyadan HaberlerGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesirli Kadınların Yeşile Olan Tutkusu Bakın Ne Yaptırdı!

Balıkesirli Kadınların Yeşile Olan Tutkusu Bakın Ne Yaptırdı!

 

Balıkesir’de Orman varlığına gösterilen özen, kadınlarında el emekleri ile dikim yaptığı fidanlarla öne çıkar. Tarım ve hayvancılığı ile ülke çapında öne çıkan Balıkesir’de kadınların fark yarattığı çalışmalar göze çarpar.

 

El Becerisi İle Toprağa ve Yeşile Önem Verin Dediler

Balıkesirli kadınlar bu kez Kepsut’a bağlı Gökköy meydanında yaptıkları çalışma ile dikkat çekti. Fidan dikimine verdikleri önemi meydandaki ağacı el becerisi süsleyerek gösterdi. Bu fikir Kepsut Orman Bölge şefliğinde çalışan kadınlardan geldi. Kısa sürede kırsalda örgütlenen kadınlar el işi ile örgüler ördü. Gökköy kadınları son yaptıkları örgüleri bu kez ağaçlara giydirdi. Kadınların bu etkinliğinin amacı ise Fidan dikmenin önemine dikkat çekmek oldu.

 

Muhtar Yılmaz “Gökköyümüzün Kadınları Yetenekli ve Maharetlidir”

Kepsut Orman İşletme Şefliğinde çalışan kadınların fikri ile köy kadınlarının el becerileri buluştu. Köy meydanı renk cümbüşüne döndü. Köyün meydanındaki ağacı el becerisi örgü ile donatan kadınlar meydandaki Çınar Ağaçlarını bu şekilde öne çıkaracak. Bu proje, Kepsut Gökköy Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın da desteğini aldı. Muhtar Yılmaz” fidan dikiminin önemi ve kadınların el becerileri ile meydanı süslemeleri mahallemizde yaşatılacak” dedi.

 

Bir Fidan Dik  Köyün Çınarları Gibi Büyüsün

Muhtar Mehmet Yılmaz mahallemizin insanları özel. Niye özel diyorum çünkü yardımsever, becerikli hem de çok duyarlıdır bizim insanlarımız. Dolayısıyla Gökköy’de meydanımız bir fark yaratsın istedik ve Kepsut Orman Bölge Şefliğindeki kadınlarla da istişare ettik. Onlar kısa sürede  bu ağacı örgüyle süsledi. Mahalleli hiç düşünmeden Gökköy’e kazandırılacak bir fidan yada güzel olan ne varsa hep gönüllüdür. Bu öneri bizim kadın kardeşlerimiz, büyüklerimizden geldi. Muhtar olarak bizde hangi ağaçlar olsun dedik ve meydanımızdaki çınar ağacında karar kıldık. Köyümüzün meydanında 4 ağaç var. İlki el becerileriyle kadınlarımızın ördüğü bu el işi ile taçlanmış oldu. Devamı da gelecek” dedi.

 

Nursima AKYÜREK’in Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu