TeknolojiTürkiye Gündemi

Üç ‘T’ye Dikkat

Üç ‘T’ye Dikkat

 

Cep Telefonun Varsa İmtihandasın Cevabı Bul

 

Mİthatpaşa Anaokulu BİGEP Öğrenen Okul Projesi Aile Okulu etkinlikleri yaptı. Psikolojik danışman ve rehber öğretmen Caner Polat bir eğitim verdi. Eğitimde velilere bilinçli İnternet kullanımını anlattı.

 

Polat, seminerde internet ve sosyal medyanın hayatımıza olumsuz etkilerini anlattı. Seminerde ayrıca Sosyal medyada yapılan paylaşımların riskleri, siber zorbalık gibi konulara da değindi.

Cep Telefonu Üzerine Tepki Değerlendirmesi

Bilinçli teknoloji kullanımı ile velilere uyarı yaptı. Psikolojik danışman ve rehber öğretmen Caner Polat ,teknolojinin olumsuz kullanıldığında bağımlılığı arttırdığını söyledi. Sosyal, duygusal, zihinsel, psikolojik ve fiziksel olarak zarar verir dedi. Öğrenen Okul Projesi Aile Okulu etkinlikleri kapsamında velilere bilinçli İnternet kullanımı eğitimine Psikolojik danışman ve rehber öğretmen Caner Polat, elinde cep telefonu ile başlayarak velilerin tepkisini değerlendirdi.

 

Üç T Var

Tahtaya yazdığı üç büyük T harfinin velilere ne ifade ettiğini sorarak beyin fırtınası estiren Polat, “Kontrolsüz internet kullanımı en başta biz yetişkinlerin çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel, psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Tahtaya yazdığım bu üç T telefon, tablet, televizyon/bilgisayarı ifade ediyor. Teknoloji kullanımı konusunda, yetişkin  kullanımlarının çocukların kullanımlarına örnek olabileceği unutulmamalıdır. Halide Edip şimdi bir roman yazsaydı adı “Türk’ün Cep Telefonuyla İmtihanı” olurdu” dedi.

 

“Teknoloji İyi Bir Susturucu Değildir. ”

MERHABA okurları için de açıklama yapan Polat, “

Bugün çocuklar yaşadığımız örneklerden de bildiğimiz gibi bilişim suçları kapsamına giren durumlar ile karşılaşabiliyor. Bunun yanında çocukların karınlarını doyurduğumuz kadar ruhlarını da doyurmalıyız. Teknoloji iyi bir susturucu değildir. Her kendimizi dinlemek istediğimizde çocuklarımıza “al biraz video bak” dememeliyiz. Yaşadığımız hayat doğrultusunda ne yazık ki bir çok aile bunu yapıyor. Teknolojinin olumlu yanlarının yanında olumsuz yanlarının da olduğunu bilmek ve ona göre davranmak bilinçli kullanıma girer. Teknolojiyi olumsuz kullandığımızda bağımlılık arttığı gibi sosyal, duygusal, zihinsel, psikolojik ve fiziksel olarak da zarar görebiliyoruz. O yüzden yeterince kullanım diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu